Wereldse taart op Wereldstedendag: NY Cheesecake

Op 31 oktober is het VN Wereldstedendag. Daar hoort iets lekkers bij! En zeg nou zelf: wie wereldstad zegt, zegt New York. Daarom delen we een recept voor de állerlekkerste New York Cheesecake.

Ingrediënten 

  • 150 gram Bastognekoeken (verkruimeld) 
  • 75 gram roomboter
  • 570 gram roomkaas, zoals Monchou of Philadelphia
  • 170 gram suiker
  • 20 gram bloem
  • 75 gram zure room
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

Verkruimel de koeken in de keukenmachine of door ze, in een afgesloten plastic zak met een deegroller fijn te rollen. Smelt de boter in een steelpannetje en meng er de koekkruimels door. Vet een springvorm met een doorsnede van 24 centimeter in en bekleed de bodem met bakpapier. Druk het koekmengsel stevig aan op de bodem en zet de vorm even in de koelkast, zodat de bodem kan afkoelen en hard wordt. Roer met een handmixer de suiker en de vanillesuiker door de roomkaas en voeg daarna de bloem, zure room en de eieren toe. Mix nog een paar minuten door en giet de massa daarna in de springvorm. Bak de New York Cheesecake een uur in een voorverwarmde oven op 130 graden en laat hem goed afkoelen na het bakken. Bewaar de taart in de koelkast.