Voor alle veggies: recept voor vegetarische chili con carne

Ben je vegetariër of eet je enkele dagen per week vegetarisch? Op 1 oktober is het Wereld Vegetarismedag. Bekijk hier een heerlijk vegetarisch recept voor chili sin carne. Dit is chili con carne, maar dan zónder vlees. Tast toe! 

Op 1 oktober is het Wereld Vegetarismedag, ook wel de Dag van de Vegetariër genoemd. Op deze dag houden diverse organisaties acties, evenementen en workshops om aandacht te vragen voor vegetarisme. Zo wordt er op 1 oktober onder andere opgeroepen om een dag lang geen vlees te eten.
 

Recept voor vegetarische chili con carne

Ben je overtuigd vegetariër en eet je ieder dag vegetarisch? Of lust je best een stukje vlees, maar eet je bewust enkele dagen van de week een vegetarische maaltijd? Wat jouw eetpatroon ook is: Superkeukens deelt hier een gratis recept voor chili sin carne. Jawel, dit is vegetarische chili con carne. Haal de ingrediënten in huis en volg de stappen voor de bereiding. Zo tover je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel. Eerlijk én heerlijk! 
 

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 rode paprika's
  • Verse koriander
  • 400 gram kidneybonen
  • 400 gram kikkererwten
  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • 1 pak vegetarisch gehakt
  • 1 volle theelepel komijnpoeder
  • 1 volle theelepel chilipoeder
  • 1 volle theelepel kaneel
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Peper en zout
     

Bereidingswijze

Stap 1:
Snijd de uien, wortels, bleekselderij en knoflook. Halveer de rode paprika's en verwijder de zaadlijsten. Hak de paprika's in grove stukken. 

Stap 2:
Zet een braadpan op het vuur en doe er een flinke scheut olijfolie in. Bak de groenten terwijl je er af en toe in roert. 

Stap 3:
Voeg ondertussen het gemalen komijnzaad, de kaneel en de chilipoeder toe en bak die mee. Bak de groenten een minuut of 8 op middelhoog vuur.

Stap 4:
De kikkererwten en kidneybonen giet je af in een vergiet. Doe ze daarna bij de groenten in de pan. Voeg vervolgens de tomaten uit blik toe en doe er ook nog een extra blikje gevuld met water bij. Alles even goed roeren. 

Stap 5:
Haal de korianderblaadjes van het bosje koriander, snijd de steeltjes in stukjes en doe die bij de chili. Voeg vervolgens een scheut balsamicoazijn toe en wat versgemalen peper en zout. 

Stap 6:
Vervolgens doe je de deksel op de pan en je zet het vuur zachter. Laat het geheel zachtjes koken voor 45 minuten. Roer in die tussentijd zo’n drie keer in de pan.

Stap 7:
Voeg op het laatst het vegetarische gehakt toe en laat dat nog vijf of tien minuten meekoken.

Stap 8:
Garneer de chili met verse korianderblaadjes. Je kan het gerecht combineren met rijst, aardappels, brood of een groene salade. 

Bron: De Gezonde Kok