Tips voor een schone oven

Vraag mensen naar hun minst favoriete huishoudelijke klusje en ‘de oven schoonmaken’ wordt al snel genoemd. Toch hóeft het niet vervelend of lastig te zijn. Want wist je dat er zelfreinigende ovens bestaan? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar is het zeker niet! 

Hoge temperatuur

Zelfreinigende ovens worden steeds populairder – en met reden, want ze zijn heel handig. Een oven met een zelfreinigingsfunctie maakt daarbij gebruik van pyrolyse. Wanneer u deze functie inschakelt, bereikt de oven een heel hoge temperatuur – tot wel 500 ºC – die ervoor zorgt dat al het vet en vuil in de oven verkoolt en op de bodem valt. De as die daarna overblijft, kan je heel eenvoudig uit de oven verwijderen. 

Veilig schoonmaken

Die hoge temperatuur klinkt je wellicht wat eng in de oren. Maar je kan gerust zijn: het gebruik van pyrolyse is heel veilig. De deur van de oven is gedurende het hele proces vergrendeld. Wel moet je in veel gevallen de rekjes, bakplaten, roosters en andere accessoires uit de oven verwijderen. Het is dus belangrijk om goed de gebruiksaanwijzing te lezen voordat je deze functie gebruikt. Daarna kan je genieten van een oven die zichzelf schoonmaakt! 

Tip tegen kruimels

Heb je nog geen oven met pyrolysefunctie? Dan hebben we voor je allerlei tips op een rijtje gezet om jouw oven tóch snel en eenvoudig schoon te maken. Pak daar trouwens ook de stofzuiger even bij. Want zowel in een oven mét als zonder pyrolyse komen er kruimels terecht in de rubberen randjes van uw oven. Hoe je die weghaalt? Heel simpel: met de stofzuiger of de kruimelzuiger!

Kom langs bij Superkeukens

Wil je ook zo’n handige zelfreinigende oven aanschaffen? Kom dan langs bij Superkeukens. Jouw keukenadviseur laat je graag alle ovens met pyrolyse zien, zodat je jouw keuze kan maken!