Tips voor een schone oven

Vraag mensen naar hun minst favoriete huishoudelijke klusje en ‘de oven schoonmaken’ wordt al snel genoemd. Toch hóeft het niet vervelend of lastig te zijn. Want wist u dat er zelfreinigende ovens bestaan? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar is het zeker niet! 

Tips voor een schone oven

Hoge temperatuur

Zelfreinigende ovens worden steeds populairder – en met reden, want ze zijn heel handig. Een oven met een zelfreinigingsfunctie maakt daarbij gebruik van pyrolyse. Wanneer u deze functie inschakelt, bereikt de oven een heel hoge temperatuur – tot wel 500 ºC – die ervoor zorgt dat al het vet en vuil in de oven verkoolt en op de bodem valt. De as die daarna overblijft, kunt u heel eenvoudig uit de oven verwijderen. 

Veilig schoonmaken

Die hoge temperatuur klinkt u wellicht wat eng in de oren. Maar u kunt gerust zijn: het gebruik van pyrolyse is heel veilig. De deur van de oven is gedurende het hele proces vergrendeld. Wel moet u in veel gevallen de rekjes, bakplaten, roosters en andere accessoires uit de oven verwijderen. Het is dus belangrijk om goed de gebruiksaanwijzing te lezen voordat u deze functie gebruikt. Daarna kunt u genieten van een oven die zichzelf schoonmaakt! 

Tip tegen kruimels

Heeft u nog geen oven met pyrolysefunctie? Dan hebben we voor u allerlei tips op een rijtje gezet om uw oven tóch snel en eenvoudig schoon te maken. Pak daar trouwens ook de stofzuiger even bij. Want zowel in een oven mét als zonder pyrolyse komen er kruimels terecht in de rubberen randjes van uw oven. Hoe u die weghaalt? Heel simpel: met de stofzuiger of de kruimelzuiger!

Kom langs bij Superkeukens

Wilt u ook zo’n handige zelfreinigende oven aanschaffen? Kom dan langs bij Superkeukens. Uw keukenadviseur laat u graag alle ovens met pyrolyse zien, zodat u uw keuze kunt maken!