Snacks voor in je fietstas

In deze tijd gaan steeds meer mensen er een dagje op uit met de fiets. Wil je onderweg genieten van een fijne picknick? Met deze tips stop je jouw fietstas vol met heerlijke snacks! 

Fruitspiesjes

Het is zomer, dus er is weer volop vers fruit voorhanden! Laat je fantasie de vrije loop en maak heerlijke fruitspiesjes. Druiven, stukjes appel, plakjes banaan, aardbeien: rijg je favo fruit aan een stokje en smullen maar. Besprenkelen met een beetje citroensap voorkomt dat het fruit bruin wordt. En wil je het een beetje koel houden? Doe de spiesjes in een bakje met een herbruikbaar ijsblokje erin. Dat smelt niet weg, maar houdt je fruit wel lekker koud. 
 

Water met een twist

Gewoon water is lekker, maar ook wel een beetje saai. Met wat vers fruit, munt of komkommer maak je van een saai flesje water een heerlijk verfrissend drankje. Extra handig is het als je beschikt over een fles met een ingebouwde infuser. Dan kun je die vullen met de smaakmaker van jouw keuze en kun je makkelijker drinken. 
 

Supersimpele kokoskoekjes

Koekjes mogen niet ontbreken tijdens jouw dagje uit! En deze kokosmakronen zijn supersimpel te maken, met maar twee ingrediënten. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier. Meng vervolgens een half blikje gecondenseerde melk (200 gram) met 200 gram kokosschaafsel en maak met twee lepels of een ijslepel bolletjes, die je op het bakpapier legt. 10-12 minuten in de oven en klaar zijn je kokosmakronen!