Keukentrend: zwevend, dun aanrechtblad

De industriële betonlook is al een paar jaar hip & happening in de keuken. Robuuste materialen, grove structuren en een dik aanrechtblad horen daarbij – in sommige gevallen is het aanrechtblad zelfs van écht beton, ter plaatse gegoten in de keuken. Maar deze trend heeft een opvallende tegenhanger: de strakke, minimalistische keuken. Met als blikvanger een ‘zwevend’ en dun aanrechtblad! 

Zwevend aanrechtblad keuken

Met een zwevend aanrechtblad creëer je een sfeer van ongekende luxe en exclusiviteit. Want het ziet er wel heel sjiek uit: een werkblad dat niet meteen bovenop de keukenkastjes ligt, maar waarbij het lijkt alsof het er een stukje boven ‘zweeft’. Zeker in een keuken met een strak design, zoals hoogglans wit of juist exclusief zwart, geeft het een heel ruimtelijk effect. Het zwevende blad kan in een contrasterende kleur zijn, maar ook in dezelfde kleur als de kastjes. 
 

Kookeiland met zwevend aanrechtblad

Waar een zwevend aanrechtblad écht goed tot z’n recht komt, is een kookeiland. Het ruimtelijke effect van een kookeiland wordt nog eens vergroot met zo’n ultradun aanrechtblad. Het geeft lucht en licht aan het ontwerp, waardoor het een beetje doet denken aan Scandinavisch design – zeker wanneer je kiest voor lichte houttinten in de keuken. 
 

Ontwerp keuken met dun aanrechtblad

Een dun en zwevend aanrechtblad past perfect in een keuken met een minimalistische uitstraling. Denk wit of juist zwart, greeploze kasten, hoogglans of juist ultramatte frontjes en designapparatuur. Klinkt dit precies als de keuken die jij zoekt? Kom dan eens langs bij een Superkeukens-vestiging bij jou in de buurt en ga samen met een keukenadviseur aan de slag om jouw droomkeuken te ontwerpen!