Kampvuurrecepten voor jouw staycation

De eerste scholen hebben bijna zomervakantie. En hoewel die er dit jaar waarschijnlijk anders uit zal zien dan we gewend zijn, kun je ook van een staycation een onvergetelijke tijd maken! Ga bijvoorbeeld eens kamperen in eigen tuin. Daarbij hoort natuurlijk een kampvuur. En heerlijke recepten!

S’mores

Typisch Amerikaans, dit ultieme kampvuurrecept. Niet go gek, want s’mores zijn supermakkelijk te maken. Ook als je geen kampvuur hebt, maar alleen een barbecue. Het enige wat je nodig hebt, zijn biscuitjes (liefst met een chocoladetablet erop) en een marshmallow. Leg de marshmallow tussen de koekjes en houd je s’more met een tang boven het vuur – of leg ze op het rooster van je barbecue. Je marshmallow wordt lekker zacht, terwijl de chocolade van het koekje er fijn in wegsmelt.
 

Ananas met basterdsuiker

Snijd een ananas in vieren en leg de parten op de barbecue. Laat lekker zacht en een beetje bruin worden. Haal de ananas even van de barbecue, bestrijk ze met bruine basterdsuiker en leg ze nog heel even terug om de suiker te laten carameliseren. 
 

Banaan met chocolade

Snijd ongeschilde bananen overdwars open en duw er pure chocolade in. Wikkel de bananen in aluminiumfolie en leg ze op het grillrooster. Laat ze in ongeveer 15 minuten lekker zacht en romig worden. 

Geniet van je staycation!