Donkere tinten in de keuken

Superstijlvol en helemaal van nu: een keuken in donkere tinten. Je hebt heel wat te kiezen, want onze showrooms staan vól inspirerende donkere en zwarte keukens. Wordt het donker hoogglans of ga je voor een natuurlijke, matte houtstructuur? Het is allemaal mogelijk!

Donkere keuken  

Een donkergekleurde keuken is helemaal hot de laatste jaren. En het leuke is dat je er heel veel kanten mee op kan. Een paar jaar geleden zagen we vooral greeploze keukens in wit hoogglans die weliswaar prachtig waren, maar soms ook vrij steriel. Met deze nieuwe trend kun je echter naar hartenlust variëren en echt je eigen stempel op je keuken drukken. 
 

Natuurlijke of strakke keuken

Alles begint met het algemene plaatje. Wat voor sfeer zoek je in jouw keuken? Wil je een keuken met een heel strakke designuitstraling? Of is een natuurlijke look meer jouw ding, met kastjes of een aanrechtblad in houtlook? Er is heel veel mogelijk en je keukenadviseur laat je graag alle mogelijkheden zien, maar het is goed om van tevoren al na te denken over welke sfeer in jouw huis en jouw interieur past. 
 

Volledig zwarte keuken of lichte accenten

Een trend die we de laatste jaren veel zien, is een monochrome keuken. Dat wil zeggen: zowel de kastjes als het aanrechtblad in één kleur. Misschien denk je nu dat je daarmee wel een heel massief keukenblok krijgt, maar dat is niet het geval. Zeker wanneer je kiest voor een dun, zwevend aanrechtblad creëer je als het ware een beetje ‘lucht’ in je keuken. Vind je helemaal donker een stap te ver? Een zwarte of donkere keuken combineert prachtig met een aanrechtblad in lichte, cleane houtlook. Of wat te denken van een hippe marmerlook? 
 

Apparatuur in een donkere keuken

Wil je jouw keuken helemaal zwart houden, dan is apparatuur van bijvoorbeeld de studioLine-serie van Siemens de perfecte keuze. Deze lijn is helemaal in zwart uitgevoerd en gaat daardoor bijna naadloos over in de keuken! Maar ook apparatuur in RVS is in een donkere keuken heel stijlvol – en daarbij heb je nagenoeg eindeloze keuzevrijheid, omdat de meeste keukenapparatuur in dit materiaal is uitgevoerd. 
 

Styling van een donkere keuken

Heb je eenmaal je keuze gemaakt voor de ‘grote’ zaken zoals kastjes en apparatuur, dan is het tijd om aan details als accessoires en de achterwand te denken. Hierbij kun je je fantasie de vrije loop laten, want er zijn heel veel materialen en kleuren die mooi combineren met een donkere of zwarte keuken. Wat denk je bijvoorbeeld van een spoelbak in koperkleur met een bijpassende koperen kraan? Of een donkere grijstint? Net even anders dan anders en het maakt van jouw keuken iets bijzonders! 
 

Jouw zwarte keuken samenstellen

Wordt jouw nieuwe keuken ook zo’n stijlvol, donker exemplaar? Kom dan langs bij Superkeukens voor inspiratie en advies. Jouw keukenadviseur denkt met je mee en geeft je tips en adviezen waar je zelf misschien nog niet bij had stilgestaan. Zo wordt jouw keuken écht helemaal super!