De mooiste keukentrends bij Superkeukens

Werelds wonen

De trend van het moment: werelds wonen. Een stijl die zich kenmerkt door mooie glanzende tegeltjes als achterwand van de keuken, glamourous zwarte keukenkastjes, gecombineerd met een licht aanrechtblad en luxe details zoals een messing spoelbak en kraan. Ook leren greepjes of een vintage tintje, zoals een losstaand fornuis, passen perfect in deze trend. 

Tegels van ver

Ben je op reis in een zuidelijk gelegen land, dan kom je overal gekleurde tegels tegen. In Spanje, Portugal en Marokko zie je de tegels terugkomen in gevels, vloeren, keukens en badkamers. Wil jij deze tegels in jouw keuken verwerken? Dat kan! Verwerk ze als keukenachterwand of plaats ze als keukenvloer. Met name Marokkaanse tegels zijn razend populair, zoals de Zellige, Bejmat en Platta. 

Pure materialen

Een ander belangrijk kenmerk van een wereldse keuken, is het gebruik van pure materialen. Denk bijvoorbeeld aan koper, messing, marmer, hout, leer en wol. Deze materialen hebben een warme uitstraling en je kan ze heel mooi combineren met een werelds interieur. Koper kun je mooi terug laten komen in de spoelbak en kraan, marmer in het aanrechtblad en hout laat je verwerken in de keukenkasten.

Souvenirs als woonaccessoires

Wil je jouw keukeninterieur een werelds tintje meegeven? Maak gebruik van woonaccessoires! Je hoeft deze niet nieuw te shoppen in een interieurwinkel: het liefst gebruik je souvenirs die je tijdens jouw reizen bij elkaar hebt gesprokkeld. Van kleurrijke vazen en schalen tot kitscherige beeldjes en versiersels.

Bezoek één van onze showrooms en bekijk de nieuwste trends en de mooiste keukens!