De mooiste keukentrends bij Superkeukens

Botanisch design

De keuken is het kloppend hart van jouw huis. Het is de plek waar jij ’s ochtends je dag begint en ’s avonds de dag afsluit. Dit vraagt om een keukeninterieur dat warmte en huiselijkheid uitstraalt. En wat zorgt meer voor huiselijkheid dan groene planten en natuurlijke materialen? Ga voor de nieuwe interieurtrend botanisch design. Warm, sfeervol én gezellig.

Vetplanten & cactussen

Van varens tot bloemen – en alles daartussenin: botanische planten zijn een bron van inspiratie. Plaats bijvoorbeeld vetplanten en cactussen in jouw keuken. Deze planten zijn een prachtige mix van botanische schoonheid en hebben het voordeel dat ze gemakkelijk groeien. Ze hebben heel weinig water nodig en zijn de ideale planten wanneer je niet per se beschikt over groene vingers.

Natuurlijke materialen

Materialen die bij een botanische keuken passen zijn hout, beton, marmer en graniet. De botanische keukentrend zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Wil je het evenwicht bewaren? Kies dan voor een robuuster materiaal als tegenhanger. Dus: combineer botanisch groen met een robuust materiaal als industrieel beton.

Groen, groener, groenst

Er zijn verschillende manieren om botanische decoratie in jouw keuken te integreren. Een gemakkelijke manier om de keuken op te vrolijken, is door de muren aan te kleden. Kies voor verf, behang, prints, illustraties of schilderijen. Van felgroene muur of kek behangetje tot botanische poster of au naturel wandornament.

Bezoek één van onze showrooms en bekijk de nieuwste trends en de mooiste keukens!