Met de hele familie in de keuken

In de keuken maak je de heerlijkste maaltijden. Je snijdt ingrediënten, roert in pannen en wast er af. Maar dat is maar een klein deel van wat zich afspeelt in een keuken. Een keuken is immers ook een plaats waarin gepraat, gelachen en bovenal geleefd wordt. Samen met jouw familie maak je van jouw keuken het middelpunt van jouw huis!

Thuis in de keuken

Om met jouw familie in de keuken te kunnen lachen, genieten en praten, is het belangrijk dat je jezelf thuisvoelt in jouw keuken. Dat jouw keuken een echte leefkeuken wordt, en niet alleen maar een plaats waar je jouw maaltijden bereidt en huishoudelijke klusjes doet. Dat begint met de juiste stijl van jouw keuken. Welke stijl dat is, hangt helemaal van jouw smaak af!
 

Landelijk of modern?

Je denkt misschien bij een leefkeuken meteen aan een landelijke keuken. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Zeker, de natuurlijke materialen en wat zachtere vormen die je vaak in een landelijke keuken ziet, passen bij een huiselijke sfeer die je zoekt wanneer je veel tijd wil doorbrengen met jouw familie in de keuken. Maar ook een moderne keuken, waarin je materialen en stijlen mixt, kan voor een gezellige sfeer zorgen. Ook in een moderne keuken is het dus prima toeven met het hele gezin!
 

Handige apparatuur

Wat voor keuken je ook kiest: de keukenapparatuur is belangrijk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de oven en het fornuis niet te ver van jouw eetbar of eettafel verwijderd zijn, zodat je snel even kan kijken hoe het met jouw stoofschotel staat en je daarna weer gezellig bij de familie kan gaan zitten. En afwassen? Daar heb je natuurlijk geen zin in, terwijl de rest van de familie nog om de keukentafel zit! Zorg dus voor een vaatwasser die groot genoeg is voor alle afwas van jouw gezin.
 

Jouw nieuwe leefkeuken

Zie je jezelf ook al zitten, met de hele familie in de keuken op een gure winteravond, of juist met de deur wijd open op zo’n lange zomeravond? Maar weet je nog niet zo goed wat voor keuken je wil? Bekijk dan op onze inspiratiepagina onze handige tools. In twee stappen stelt je jouw droomkeuken samen en met onze 3D-planner zie je meteen hoe de keuken in jouw woning zou staan. Natuurlijk kan je ook online onze keukencollectie bekijken. En wil je onze keukens met eigen ogen bekijken en een persoonlijk advies? Kom dan naar één van de 42 keukenzaken van Superkeukens. We helpen je graag bij het samenstellen van een keuken waarin jouw hele gezin zich thuis voelt.