Koken met een stekker

Koken op een inductiekookplaat is ideaal! Het is veiliger, de plaat is makkelijker schoon te houden én er is geen gasaansluiting meer nodig. Zeker met het oog op de toekomst is ‘koken met een stekker’ dus de perfecte keuze, wanneer u een nieuwe keuken aanschaft.

De overheid wil in 2050 alle Nederlandse huishoudens aardgasvrij hebben. Dat duurt nog even, maar u kunt zich er nu al op voorbereiden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een inductiekookplaat. Inmiddels kiest al bijna de helft van de Nederlanders hiervoor bij het kopen van een nieuwe keuken. En als het aan ons ligt, worden dat er nog veel meer! Want koken op inductie heeft heel veel voordelen. 

Voordelen koken op inductie

Het grote voordeel van koken met inductie is dat er weinig energie verloren gaat. Zodra de pan van de plaat wordt gehaald, is de plaat meteen afgekoeld. Alle energie gaat dus naar het verwarmen van de pan en niet, zoals bij gas, gedeeltelijk langs de pan. Of naar het verwarmen van de plaat zélf, zoals bij elektrisch. Ook is koken met een inductiekookplaat heel veilig. Omdat de kookplaat werkt door middel van een magnetisch veld, wordt de plaat zelf niet warm. Voorwerpen die in de buurt liggen kunnen dus niet in brand vliegen en ook de vlam in de pan behoort tot het verleden. Bovendien is een inductiekookplaat veel eenvoudiger schoon te maken dan gaspitjes, waarbij het vaak toch een heel gepriegel is. 

Koken met een stekker

Toch durven sommige mensen de overstap naar koken met een stekker nog niet te maken. Ze denken dat er nieuwe pannen nodig zijn, dat wokken niet meer kan of dat het veel geld kost. Gelukkig is dat meestal niet waar. U kunt zelf checken of uw pannen geschikt zijn voor inductie door te kijken of er een magneetje aan blijft hangen. Overigens hoef de bodem van een pan niet helemaal vlak te zijn. Ook is de warmte net zo snel te regelen als met een gaskookplaat. En de kosten? Die vallen best mee. 

Overstappen op inductie

Koopt u een nieuwbouwwoning? Grote kans dat de elektra dan al geschikt is voor inductie en dat er al een aparte groep in de meterkast is aangelegd. Want dát is wel een vereiste voor koken met inductie. Bij een verbouwing van uw woning (of alleen uw keuken) is dit dus iets waar u rekening mee kunt houden. 

Koken zoals u dat wilt

Samen met Milieu Centraal ondersteunt Superkeukens de nieuwe campagne ‘Koken met een stekker’. Dat betekent dat we u op onze website en op social media regelmatig zullen voorzien van tips voor koken met inductie en dat onze keukenadviseurs u hier alles over kunnen vertellen. Bij ons keukenadvies aan u staan uw wensen en behoeften natuurlijk voorop. Of u nu elektrisch wilt koken, of toch liever een gaskookplaat aanschaft voor uw nieuwe keuken: bij ons vindt u precies wat u zoekt. Mét of zonder stekker! 

Koken met een stekker - 400x400.jpg

Onze keukenwinkels

Superkeukens heeft tientallen keukenwinkels in heel Nederland. Er is dus altijd een vestiging van Superkeukens bij u in de buurt. Kijk snel waar uw dichtstbijzijnde keukenwinkel is en kom langs voor inspiratie!