Ikea keuken of een van Superkeukens? Zo maak je de juiste keuze!

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe keuken, zijn een paar dingen van belang. Om te beginnen natuurlijk de prijs van je keuken. Want je hebt waarschijnlijk een vast budget in je hoofd en daarvoor wil je zoveel mogelijk keuken krijgen! Maar ook vrijheid in het zelf samenstellen van de keuken én de levertijd zijn van belang. Veel mensen denken dat ze dit alleen in een Ikea keuken kunnen vinden, maar gelukkig is dat niet zo. Ook bij Superkeukens stel jij je voordelige keuken helemaal zelf samen waarbij het verschil met Ikea keukens qua prijs minimaal is. 

Een Ikea keuken zelf ontwerpen

Wanneer je de keukenshowroom van Ikea binnenloopt en alle Ikea keukens ziet staan, zie je daar een groot aantal standaard keukenopstellingen. Misschien denk je dat dat ook de enige uitvoeringen zijn waarin je een keuken kunt kiezen. Maar dat is niet zo. Vaak kun je met een Ikea medewerkers aan de slag om jouw uiteindelijke keuken samen te stellen.

Wat wel een nadeel is, dat de keuze voor het combineren van materialen en keuken apparatuur bij Ikea aanzienlijk minder groot is dan bij een keuken speciaalzaak. Vaak komen alle materialen van Ikea zelf en ben je daarmee ook gebonden aan het beschikbare aanbod dat zij leveren. Dit is bij een keukenspeciaalzaak als Superkeukens wel anders. Hier ben je helemaal vrij om jouw keuken en apparatuur samen te stellen zoals jij dit wenst omdat er een breed aanbod keukens en apparatuur van uiteenlopende fabrikanten beschikbaar is. 

Jouw keuken ontwerp je zo helemaal zelf. Je kiest de opstelling, de kleur van de kastjes, het materiaal van het aanrechtblad en details zoals de handgreepjes, de spoelbak en de kraan helemaal zelf uit. Dat betekent dat een keuken van Superkeukens net zo zeer maatwerk is als een keuken van Ikea!

Levertijd van Ikea keukens

Wil jij snel een nieuwe keuken in jouw huis plaatsen? En denk je dat je alleen Ikea keukens moet kiezen, als je een korte levertijd wilt? Mis! Want ook bij Superkeukens kun je in sommige gevallen snel over je nieuwe keuken beschikken. Wanneer je voor een showroomkeuken kiest, kun je hem vaak zelfs meteen meenemen. Over snel gesproken! En wist je dat je op een Ikea keuken soms ook vier tot zes weken moet wachten? De levertijd van die Ikea keuken is daarmee misschien dus niet zo kort als je had gedacht. 

Voordelige Ikea keuken kopen

Voor jouw keuken wil je natuurlijk niet teveel betalen. Dan is het goed om te weten dat je voor een voordelige keuken niet alleen voor een Ikea keuken hoeft te kiezen, maar ook heel goed bij Superkeukens terecht kan. De al eerder genoemde showroomkeukens kunnen bijvoorbeeld voor heel weinig geld in jouw huis staan.

Maar ook voor een keuken op maat hoef je bij Superkeukens niet veel geld kwijt te zijn. Alles hangt af van jouw wensen en van bijvoorbeeld de keuzes die je maakt op het gebied van materiaal en apparatuur. Bovendien krijg je bij ons meteen de juiste prijs. Geen handjeklap, geen onderhandelingen, gewoon helder. Wel zo fijn! Zo zie je dat het ook mogelijk is om een goedkope en kwalitatief hoogstaande keuken te kopen maar daarvoor niet enkel aangewezen hoeft te zijn op Ikea keukens.

Kom langs bij Superkeukens

Je ziet: voor een mooie, voordelige keuken is Superkeukens dé keukenwinkel. We hebben showrooms in het hele land, dus maak meteen een ontwerpafspraak of vraag ons gratis Inspiratieboek aan.