Pastelkleuren in de keuken

Pastelkleuren in de keuken, woonkamer, slaapkamer of badkamer? Pastel overal! Pastelkleuren en poedertinten brengen een oase van rust en warmte met zich mee. Een tip van Superkeukens: gebruik subtiele pasteltinten als mintgroen, zachtroze en babyblauw! 

Pastelkleuren zie je dit seizoen overal terug, onder andere in de keuken. Van keukenkastjes tot muren en van accessoires tot verlichting en meubels … pastel kan je overal op toepassen. Ben je op zoek naar een combinatie van een wat stoerdere look en een pasteltint? Dat kan! Lees deze blog van Superkeukens en ontdek de mogelijkheden. Zo onderwerp je jouw keuken aan een make-over in pasteltinten! 

Keukenfronten in pastelkleuren

Is jouw keuken toe aan vervanging of wil je juist een nieuwe uitstraling geven aan jouw keuken? Kies voor keukenfronten in een pastelkleur of poedertint, zoals mintgroen, zachtroze of babyblauw. Deze pasteltinten kan je hartstikke goed combineren met robuuste materialen als hout, staal of steen. Doordat je de zachte tinten combineert met natuurlijke materialen, ontstaat er een stoere look & feel. Een unieke combinatie! 

Accessoires in pasteltinten

Als je het interieur van jouw keuken simpel houdt, dan kan je de ruimte goed aankleden met keukengerei en accessoires in pasteltinten. Denk aan een mintgroene beslagkom, babyblauwe kopjes en een lichtroze druiprek. Wat ook leuk is, is een plateau met pastelkleurige kaarsen van verschillende maten. In de avond kan je de keuken gezellig maken door de kaarsen aan te steken. Of plaats een grote bos bloemen in de keuken, bijvoorbeeld op de keukenbar of de keukentafel. Maak gebruik van een lieflijke, pastelkleurige bloemenvaas. 

Meubels in pastelkleur

De keuken is natuurlijk niet compleet zonder meubels. Heb jij een grote keukentafel met comfortabele eetkamerstoelen? Deze meubels kan je ook voorzien van een pasteltint. Denk bijvoorbeeld aan vrolijke kuipstoeltjes in poederroze, lichtgeel of mintgroen. Je kan er ook voor kiezen om de tafel in pastel uit te rusten. Schaf een houten tafel (of tafel in houtoptiek) aan en verf deze in de pastelkleur van jouw keuze! 

Pastel als muurkleur

Door een pasteltint aan jouw keuken toe te voegen, creëer je een rustgevende ruimte waar je samen kan zijn met jouw partner en kinderen. De keuken is een plek van ontspanning. Een plek waar je de dag doorneemt. In de keuken kan je eindeloos genieten. Versterk dit rustgevende gevoeld oor de muren van jouw keuken te voorzien van zachte pastelkleuren, zoals poederroze, muisgrijs, beige of lichtblauw. 

Maak een afspraak bij Superkeukens

Ben je razend enthousiast geworden en wil je jouw keuken voorzien van een pastelkleur? Zoals je in dit blogbericht al leest, zijn de mogelijkheden grenzeloos. Zo kan je ervoor kiezen om de fronten van jouw keuken te voorzien van pastelkleuren, maar je kan pastel ook verwerken in de keukenaccessoires, in keukenmeubels en op de keukenmuur. Ontdek de mogelijkheden op onze website of maak een afspraak voor een vrijblijvend keukenadvies in één van onze showrooms! Onze adviseurs nemen de mogelijkheden van jouw keukenruimte onder de loep.