Inbouwvaatwassers bij Superkeukens

Inbouwvaatwasser in de keuken

Binnen de keukenapparatuur zijn in veel gevallen keuzes mogelijk tussen vrijstaande keukenapparatuur en inbouwapparatuur. Zo is bijvoorbeeld een inbouw koelkast of inbouwoven verkrijgbaar. Ook binnen de vaatwassers is een inbouwvaatwasser mogelijk, al moet gezegd worden dat de vrijstaande vaatwasser nog maar mondjesmaat wordt verkocht. Veel keukenkopers kiezen voor de geheel of gedeeltelijke integratie van de vaatwasser in de keukenkast. Bij Superkeukens kan je per keuken kiezen wat je wil. 

Verschil tussen een volledig geïntegreerde en een inbouwvaatwasser

Een volledig geïntegreerde of inbouwvaatwasser is dat ze beide in basis hetzelfde zijn, maar qua uiterlijk verschillen van elkaar.

De geïntegreerde vaatwasser is ingebouwd in een aparte kast of tussen twee keukenkasten in en heeft op zijn deur een paneel wat overeenkomt met de andere keukenfronten. De bovenste 10-12 centimeter van de deur van de vaatwasser is voorzien van de bediening van de vaatwasser op een veelal metalen front. De voorkant is daardoor niet geheel weggewerkt en je ziet de bediening van de vaatwasser aan de voorkant. Dit model vind je vaak bij de budget keukens omdat ze een iets lagere prijs kennen dan de volledig geïntegreerde vaatwasmachines.

De volledig geïntegreerde vaatwasser heeft een deur die compleet bedekt wordt door een keukenfront zodat je niet ziet dat er een vaatwasser zit. Dit oogt rustig en modieus aan de voorkant van de keuken. De besturing van de vaatwasser zit in de bovenkant van de deur en is bereikbaar wanneer je de deur een klein stukje opent.
 

Inbouwvaatwassers energiezuinig en stil

Inbouwvaatwassers zijn tegenwoordig uitermate energiezuinig en stil. Het waterverbruik is de laatste jaren fors gedaald en ook bij de inbouwvaatwassers zijn A label versies verkrijgbaar. Een dergelijke inbouwvaatwasser is hierdoor zelfs meer kostenbesparend dan met de hand afwassen in dagelijks gebruik.

Houd er wel rekening mee dat wanneer de keuken aan de woonkamer zit geschakeld, je indien mogelijk een stille vaatwasser kiest. Er zijn al vaatwassers die maar 43dB produceren wat heel weinig is. Vraag in een van onze keukenzaken naar de stilste inbouwvaatwasser voor direct de beste prijs in jouw nieuwe keuken.