Duurzame keukens

Ontdek hoe wij ons inzetten voor een beter milieu!

Bij Superkeukens vinden we het belangrijk bij te dragen aan een beter milieu en onze verantwoordelijkheid te nemen bij de productie van onze keukens. Daarom kiezen wij voor fabrikanten die maatschappelijk verantwoord produceren, selecteren we energiezuinige keukenapparatuur en leiden we onze keukenadviseurs op om jou te helpen bij het maken van verantwoorde keuzes bij de aanschaf van een nieuwe keuken.

Duurzame keukens van Superkeukens

Steeds meer ondernemingen houden zich naast het produceren en ondernemen ook bezig met hun maatschappelijke impact. Dit geldt ook voor Superkeukens en haar aangesloten fabrikanten. Wij vinden het erg belangrijk om een wezenlijke bijdrage te leveren aan een beter milieu en werken daarom samen met Europa's meest duurzame keuken producenten. Het is hierdoor bij Superkeukens zelfs mogelijk een Co2 neutraal geproduceerde keuken aan te schaffen. We brengen je graag ons ecologisch verantwoorde keukenassortiment onder de aandacht.

Greengridz keukenbladen van Superkeukens

Bij Superkeukens vind je een groot assortiment keukenbladen die niet alleen duurzaam zijn geproduceerd, maar ook zijn vervaardigd uit ecologische materialen. Deze Greengridz werkbladen dragen het FSC keurmerk, wat jou de garantie geeft dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Naast dit keurmerk mogen Greengridz werkbladen als één van de eerste plaatmaterialen het CARB2-certificaat dragen, wat inhoudt dat de uitstoot van formaldehyde binnen zeer streng vastgestelde eisen blijft. En dit is nog niet alles. Het plaatmateriaal van deze werkbladen is 100% biologisch afbreekbaar en de C02 uitstoot bij productie is 60% minder dan bij multiplex werkbladen. Kortom, kies je bij Superkeukens voor een nieuwe keuken met een Greengridz werkblad, dan draag ook jij bij aan een kleinere ecologische voetafdruk.

 

 

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuzes

Ons 'eco-verantwoorde' logo voor keukenapparatuur

Steeds meer leveranciers kunnen ecologische keukens, verantwoorde keukenapparatuur en duurzame keukenbladen leveren. Superkeukens geeft deze producten graag de aandacht die zij verdienen. Om die reden hebben wij ons eigen 'eco verantwoord' logo geïntroduceerd, waarmee wij onze klanten in de gelegenheid stellen om op laagdrempelige wijze een milieuvriendelijke keuze te maken. Denk hierbij aan waterbesparende kokendwaterkranen, energiezuinige koelkasten, vaatwassers met een laag water-en energieverbruik en inductiekookplaten. De voor jouw geselecteerde apparaten zijn uniek, besparen energie of water en besparen je op lange termijn veel geld. Een bijkomend voordeel! De adviseurs van Superkeukens vertellen je hier graag meer over.

Groene keukens van Superkeukens

Superkeukens werkt met leveranciers die maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel hebben staan. Een deel van onze keukenmeubelen wordt al volledig Co2 neutraal geproduceerd. Dit houdt onder andere in dat in de fabriek waar onze keukens geproduceerd worden, de stroom wordt opgewekt door zonnepanelen, afval in energie wordt omgezet en er duurzaam verpakkingsmateriaal wordt gebruikt. Kies je voor een keuken uit deze fabriek in combinatie met onze energiezuinige keukenapparatuur, dan ben je de trotse bezitter van een echte groene keuken!