Tips voor het kiezen van nieuwe keukenfronten

Een belangrijk onderdeel van de keuken zijn de keukenfronten. Deze zijn vaak bepalend voor het aanzicht van de keuken – net als inbouwapparatuur, werkblad en de opstelling van de keuken. Omdat de keukenfronten zo bepalend zijn, hebben wij bij Superkeukens een ruime collectie met fronten in diverse materialen en afwerkingen.

Materialen en afwerkingen voor keukenfronten

Voor het materiaal van keukenfrontjes zijn vier soorten materiaal te onderscheiden die het meest worden toegepast: spaanplaat, MDF, massief hout en kunststof. Dit zijn stevige materiaalsoorten die bestand zijn tegen intensief gebruik, vocht én warmte. Andere, niet zo vaak toegepaste materialen voor keukenfronten zijn glas en RVS. Voor de afwerking wordt veelal gekozen voor lak, folie fineer en kunststof. Lees hier meer over de meest voorkomende materialen én afwerkingen voor keukenfronten.


Keukenfronten van spaanplaat

Spaanplaten beschikken over een ruwe structuur en de gebruikte vezels zijn grover dan bij MDF het geval is. Spaanplaat is een voordelig materiaal en beschikt toch over een zeer goede stevigheid én kwaliteit.
 

Keukenfronten van MDF

MDF is een van de meest gekozen materialen dankzij de gladde en fijne structuur en betaalbare prijs. Vaak wordt MDF gezien voor een minder kwalitatief materiaal, maar dit is een misvatting. MDF is verkrijgbaar bij de doe-het-zelf-winkel, maar die is van een lagere dichtheid – ook wel densiteit genoemd. Hoe hoger de densiteit, hoe steviger het materiaal. Bij Superkeukens wordt de beste kwaliteit MDF verkocht.
 

Keukenfronten van massief hout 

Massief hout is met name populair voor keukens uit het hogere segment. Eiken, beuken of mahonie: er zijn diverse houtsoorten beschikbaar. Deze houten keukenfronten zijn goed te combineren met een landelijke keuken of een nostalgische keuken met glas, maar ook met een moderne keuken met RVS-tinten of Italiaanse designkeuken. Het is overigens ook mogelijk een compleet houten keuken aan te schaffen.
 

Keukenfronten van kunststof

Kunststof is een vrij prijzig materiaal, waardoor kunststof keukens nog niet zijn verwerkt in iedere keuken. Hierdoor heeft u met kunststof keukenfronten een exclusief materiaal in handen. De kunststof fronten kunnen in iedere gewenste vorm worden gegoten, zodat de mogelijkheden legio zijn. Het is hierbij zelfs mogelijk om te kiezen voor een keukenblad van kunststof!


Afwerking keukenfront met lak

Een zeer populaire afwerking is hoogglans lak. Prachtig in een moderne keuken of designkeuken, maar minder geschikt voor verwerking in een landelijke of nostalgische keuken. Een hoogglans afwerking is krasgevoelig, maar is wel gemakkelijk schoon te maken!
 

Afwerking keukenfront met folie

Wilt u een keuken met lakuitstraling, dan kunt u ook kiezen voor de goedkopere optie met folie. Folie is minder krasgevoelig dan echt lak, maar het materiaal is wel gevoelig voor blootstelling aan warmte en vocht.
 

Afwerking keukenfront met fineer

Een keukenfront met fineer bestaat uit een dunne fineerlaag die opgeplakt wordt ter bedekking, geschikt voor spaanplaat of MDF. Dankzij deze eenvoudige afwerking zijn tal van mogelijkheden op het gebied van kleur en dessin mogelijk: van alle kleuren van de regenboog tot een houtdessin of metalen uitstraling.
 

Afwerking keukenfront met kunststof

Bij een kunststof keukenfront wordt een laminaat of melamine afwerking op het materiaal aangebracht. Deze kan net als fineer in tal van kleuren en dessins worden aangebracht.
 

Maak een vrijblijvende afspraak

Ben je op zoek naar een compleet nieuwe keuken of wil je je bestaande keuken renoveren en enkel nieuwe keukenfronten toevoegen? In beide gevallen ben je bij Superkeukens aan het juiste adres! Wij hebben een verscheidenheid aan keukenfronten in ons assortiment. Breng een bezoek aan onze Superkeukens-vestigingen en doe volop inspiratie op! Uiteraard kan je ook direct een afspraak maken met onze adviseurs, zodat je een advies op maat ontvangt. Graag tot ziens.