Keuken kopen

In jouw stijl

Zowel een nieuwbouwhuis als een bestaand huis is gebaat bij een mooie, nieuwe keuken. Dus of je nu met je gezin verhuist, voor het eerst op jezelf gaat wonen of gaat samenwonen of omdat je oude keuken aan vervanging toe is, uiteindelijk zul je toch een keuken moeten kopen. Dat kan een goedkope keuken zijn of een keuken met kookeiland, stoomoven en andere luxe keukenaccessoires. Bij Superkeukens hebben we het allemaal! Maar waar moet je nu op letten als je een keuken koopt? En wat is er allemaal mogelijk op het gebied van materiaal? Wij geven je wat tips!

De voorbereiding

Een eerste stap die je kan maken bij het kopen van een nieuwe keuken, is door te meten hoe groot je ruimte is en waar je leidingen geplaatst zijn. Onze keukenadviseurs kunnen met die gegevens namelijk makkelijk aan de gang met een ontwerp. Je kan natuurlijk ook al kijken naar de opstelling: waar wil je je keukenblad, waar wil je je kasten, komt het in een hoekopstelling of juist recht tegenover elkaar te staan? Als je daar wat ideeën over hebt, is het ook makkelijker om over de stijl van je keuken na te denken: greeploos, modern, landelijk of misschien wel klassiek? Als je dit moeilijk vindt, helpen we je graag wat inspiratie op te doen. Als laatste is het ook handig om een budget vast te stellen. Je kan nog zo veel willen, als je portemonnee het niet toelaat dan heb je geen keuken. Houd altijd in je achterhoofd dat jij je keuken super maakt!

Kies je keukenopstelling

Wil jij een keuken met een kookeiland? Kies je voor een hoekkeuken? Of past een rechte keukenopstelling beter in jouw woning? Ontdek alle mogelijke keukenopstellingen en haal alles uit jouw beschikbare ruimte!

De showrooms van Superkeukens

Met 45 showrooms door heel Nederland is er altijd wel een vestiging van Superkeukens bij jou in de buurt waar je inspiratie op kan doen of advies op maat kan krijgen van onze deskundige keukenadviseurs. Hier zul je ook meteen een hoop showroomkeukens zien staan. Showroomkeukens zijn keukens die wij jou als voorbeeld tonen, maar die binnenkort vervangen worden door een ander type keuken. Deze keukens kun jij tegen een lagere prijs en zonder lange levertijd meenemen. Zo kun je jouw droomkeuken bij ons in de winkel vinden en in korte tijd bij jou binnen hebben staan.

Onze stijlen

Onze keukens zijn op te delen in vier 'hoofdstijlen'. Klik op een stijl als je er meer over wilt weten.

Waar moet je op letten..

Als je een beetje weet wat je wilt qua opstelling, stijl en budget, dan kan je na gaan denken over andere zaken. Een belangrijk aspect van je nieuwe keuken is hoe ‘ie eruit ziet. Moeten de fronten een natuurlijke sfeer ademen of wil je liever een opvallende kleur? Als er grepen op komen: ga je voor fijn en gestileerd of juist voor grof en in het oog springend? 

..als je een keuken koopt?

Achter al die fronten zit natuurlijk ruimte die gevuld kan worden: van een normale servieskast tot medicijnkastjes, lades en besteklades. Maar ook keukenapparatuur als de vaatwasser, kookplaat of gaspit, magnetron, oven (of de ovencombi of stoomoven), koel-vriescombinatie of juist een losse koelkast en vriezer. En vergeet ook de gootsteen met eventuele kokendwaterkraan, afzuigkap en prullenbak niet! Bedenk daarbij wat je in zou willen laten bouwen en wat je los op het keukenblad zou kunnen zetten.

Voorbereiding op het kopen van je keuken

Een keuken kopen is best spannend. Het is een grote aankoop, waar je heel lang plezier van wilt hebben. Daarom is het goed om, voordat je je gaat oriënteren, alvast wat zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Zo ben jij goed voorbereid op het kopen van jouw nieuwe keuken en stel jij de perfecte keuken samen!

Altijd een showroom bij jou in de buurt