Keuken kopen

In jouw stijl

Staat er een verhuizing op de planning met je gezin, ga je op jezelf wonen, samenwonen óf verbouw je je huidige keuken? Hoog tijd om een nieuwe keuken te kopen. Bij Superkeukens kan je zowel voor jouw nieuwbouwhuis áls bestaand huis een nieuwe keuken kopen! 

Waar moet je op letten bij een nieuwe keuken kopen?

Een keuken kopen is best spannend. Het is een grote aankoop, waar je heel lang plezier van wilt hebben. Daarom is het goed om, voordat je je gaat oriënteren, alvast wat zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Je kunt alvast nadenken over de opstelling van je nieuwe keuken, je stijl en budget. We helpen je in 3 stappen op weg:


Meet de ruimte op waar je nieuwe keuken komt te staan

De eerste stap naar een nieuwe keuken is het opmeten van de ruimte waar de keuken komt te staan, en waar de leidingen zijn geplaatst. Misschien kun je alvast bedenken waar het keukenblad komt, de kasten en de invulling van deze kasten. Van servieskast tot medicijnkast, lades en besteklades.


Bepaal de sfeer van je nieuwe keuken 

Naast een tal van praktische zaken, zoals de afmetingen van je nieuwe keuken en de indeling, is het leuk om alvast in de sfeer te komen van hoe jouw nieuwe keuken eruit komt te zien. Een moodboard zorgt voor een stijloverzicht van de keuken in kleur en vorm. Maak het moodboard online via onze handige tool, en neem deze mee naar het adviesgesprek.
 

Word chefkok aan huis met de juiste apparatuur

Wat voor keukenapparatuur wordt er in jouw nieuwe keuken geplaatst? Wil je een vaatwasser, keramische kookplaat of inductie, magnetron, oven (ovencombi of stoomoven), koel-vriescombinatie of juist een losse koelkast en vriezer? Wil je een gootsteen met eventuele kokendwaterkraan? Wat wil je laten inbouwen en wat wil je los op het keukenblad zetten? Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos en helemaal persoonlijk op jouw voorkeuren af te stemmen.


Kies jouw persoonlijke keukenopstelling bij het kopen van een keuken

ideale keukenopstelling bestaat niet. Dit is helemaal afhankelijk van de ruimte waarin de nieuwe keuken wordt geplaatst en wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn. Wil je een keuken met een kookeiland? Kies je voor een hoekkeuken? Of past een rechte keukenopstelling beter in jouw woning? Neem de plattegrond van je woning mee zodat je tijdens een adviesgesprek een goed beeld krijgt van jouw ideale opstelling. Of ga alvast aan de slag met onze 3D-keukenplanner.


Waar kun je bij Superkeukens de mooiste keukens kopen?

Met 45 showrooms door heel Nederland is er altijd wel een vestiging van Superkeukens bij jou in de buurt. Kom langs om inspiratie op te doen voor jouw nieuwe keuken of krijg advies op maat van onze deskundige keukenadviseurs. Hier kun je ook meteen enkele showroomkeukens bewonderen. Showroomkeukens zijn keukens die wij jou als voorbeeld tonen, maar die binnenkort vervangen worden door een ander type keuken. Deze keukens kun je tegen een lagere prijs en vrijwel zonder levertijd meenemen. Zo kun je jouw keuken kopen bij ons in de winkel en kan jouw droomkeuken in korte tijd bij jou in huis staan.Profiteer bij Superkeukens altijd van onafhankelijk advies bij een keuken kopen.

Anders dan bij veel andere keukenzaken hoef je niet te onderhandelen over de prijs van jouw keuken: je krijgt bij ons direct de juiste prijs. Zonder handjeklap en zonder vermoeiende onderhandelingsgesprekken. Deze aanpak is ook de Consumentenbond opgevallen, die Superkeukens als één van de prettigste speciaalzaken van Nederland aanmerkte om een keuken te kopen.


Van een enkel kastje tot een complete keuken kopen, bij Superkeukens ben jij in control

Jouw keukenadviseur verkoopt je de keuken die bij jou past, zonder druk op je te leggen. De opstelling, de materialen, de kleuren: samen met je adviseur ontwerp je jouw droomkeuken. Jouw keukenadviseur is volledig gericht op jouw wensen en eisen.


De mooiste keuken kopen van jouw dromen? Vraag de inspiratiebrochure aan.

Van populaire klassiekers tot moderne keukens met de allernieuwste mogelijkheden. Wil je alvast zelf inspiratie opdoen en kijken hoe die ene keuken in jouw huis zal staan? Ga dan aan de slag met de tools op onze inspiratiepagina. Zo kan je ook gratis ons inspiratieboek online bestellen. Krijg een beter beeld van jouw nieuwe keuken in een showroom bij jou in de buurt. Gevonden? Maak direct een afspraak!

Kies je keukenopstelling

Wil jij een keuken met een kookeiland? Kies je voor een hoekkeuken? Of past een rechte keukenopstelling beter in jouw woning? Ontdek alle mogelijke keukenopstellingen en haal alles uit jouw beschikbare ruimte!

De showrooms van Superkeukens

Met 45 showrooms door heel Nederland is er altijd wel een vestiging van Superkeukens bij jou in de buurt waar je inspiratie op kan doen of advies op maat kan krijgen van onze deskundige keukenadviseurs. Hier zul je ook meteen een hoop showroomkeukens zien staan. Showroomkeukens zijn keukens die wij jou als voorbeeld tonen, maar die binnenkort vervangen worden door een ander type keuken. Deze keukens kun jij tegen een lagere prijs en zonder lange levertijd meenemen. Zo kun je jouw keuken kopen bij ons in de winkel en kan jouw droomkeuken in korte tijd bij jou in huis staan.

Onze stijlen

Onze keukens zijn op te delen in vier 'hoofdstijlen'. Klik op een stijl als je er meer over wilt weten.

Moderne keukens

Eigentijdse keukens

Design keukens

Landelijke keukens

Industriële keukens

Waar moet je op letten..

Als je een beetje weet wat je wilt qua opstelling, stijl en budget, dan kan je na gaan denken over andere zaken. Een belangrijk aspect van je nieuwe keuken kopen is hoe ‘ie eruit ziet. Moeten de fronten een natuurlijke sfeer ademen of wil je liever een opvallende kleur? Als er grepen op komen: ga je voor fijn en gestileerd of juist voor grof en in het oog springend? 

..als je een keuken koopt?

Achter al die fronten zit natuurlijk ruimte die gevuld kan worden: van een normale servieskast tot medicijnkastjes, lades en besteklades. Maar ook keukenapparatuur als de vaatwasser, kookplaat of gaspit, magnetron, oven (of de ovencombi of stoomoven), koel-vriescombinatie of juist een losse koelkast en vriezer. En vergeet ook de gootsteen met eventuele kokendwaterkraan, afzuigkap en prullenbak niet! Ga je een keuken kopen? Bedenk dan alvast wat je in zou willen laten bouwen en wat je los op het keukenblad zou kunnen zetten.

Voorbereiding op het kopen van je keuken

Een keuken kopen is best spannend. Het is een grote aankoop, waar je heel lang plezier van wilt hebben. Daarom is het goed om, voordat je je gaat oriënteren, alvast wat zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Zo ben jij goed voorbereid op het kopen van jouw nieuwe keuken en stel jij de perfecte keuken samen!

Altijd een showroom bij jou in de buurt