De industriële keuken is dé trend van nu

Zoekt u een nieuwe keuken, denk dan eens aan een van de laatste keukentrends: de industriële keuken! Deze keuken is niet strak afgewerkt, maar voorzien van ruwe randjes en stoere materialen als RVS, beton, hout en bakstenen. Deze stijl kunt u doorvoeren van de achterwand tot de verlichting, apparatuur en meubels.

Gebruik van oude bakstenen

De industriële keuken is geïnspireerd op industriepanden en grote loodsen. Een ware eyecatcher hierin is het gebruik van bakstenen. Het is natuurlijk helemaal geweldig als u onder uw muur een authentieke bakstenen muur verscholen hebt zitten, maar anders kunt u de bakstenen met een oude look ook kopen. Er zijn prachtige bakstenen in de kleuren rood, geel, grijs en zwart. 
 

Buizen, leidingen en snoeren in het zicht

Een ander belangrijke voorwaarde voor een industriële keuken is de aanwezigheid van (afvoer)buizen en leidingen. Deze hoeven niet per se weggewerkt te worden, maar deze kunnen bijvoorbeeld op het plafond in het zicht zijn. Let wel: deze buizen en leidingen moeten wel van een industrieel materiaal als koper of RVS zijn. De verlichting kunt u hier zeer goed op afstemmen: zo kiest u voor materialen in dezelfde kleur als de buizen en leidingen. Ook kunt u ervoor kiezen om de snoeren van de hanglampen niet weg te werken, maar mee te nemen in het ontwerp. 
 

Doe volop inspiratie op

Daarnaast kunt u bij een industriële keuken kiezen voor opvallende achterwanden, het gebruik van beton(look) en grote opvallende keukenapparatuur, zoals robuuste fornuizen of spoelbakken. Bekijk op internet of in het inspiratieboek van Superkeukens alle voorbeeldkeukens met een industriële uitstraling. Zie wat u mooi vindt en pas dit toe in uw eigen keukenontwerp!
 

Adviesgesprek met onze keukenadviseurs

Uw keukenontwerp maakt u eenvoudig met behulp van Superkeukens. Kom langs in onze winkel of plan vooraf een adviesgesprek in met onze keukenadviseurs. Wij nemen de tijd en bespreken uw wensen. Hierin nemen wij de mogelijkheden van de keuken mee, net als uw opgedane inspiratie. Dit verwerken wij in een keukenontwerp die tegemoet komt aan uw verwachtingen of deze zelfs overtreft! Zo is uw droomkeuken met industriële look binnen handbereik. 

Neem contact op

Heeft u vragen?

Heeft u vragen omtrent de service en garantie van uw keuken of gaat uw vraag over een geheel ander onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.