Warm en winters: recept voor glühwein

Mmm! Glühwein is bij uitstek hét drankje voor een koude winterse dag. Maak het heel makkelijk zelf met dit lekkere glühwein recept.

Het is winter en dat kan maar één ding betekenen: het is tijd voor glühwein! Dit overheerlijke warme drankje is erg geliefd op een koude winterse dag. En dat vinden wij niet gek, want glühwein is heerlijk om bij op te warmen, ziet er feestelijk uit en ruikt lekker. En nog een voordeel: het is heel eenvoudig zelf te maken met dit recept.

Wat heb je nodig voor 8 glazen?

  • 2 liter rode wijn
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 stuks steranijs
  • 3 kaneelstokjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 kardemompeulen
  • 2 sinaasappels
  • Halve citroen

Hoe maak je het?
Schenk de wijn in een grote pan en zet dit op heel laag vuur. Het mag niet koken, want dan verdampt de alcohol. Vervolgens snijd je de halve citroen en één sinaasappel in plakjes. Voeg dit met de kaneelstokjes, kruidnagel, steranijs en kardemom toe aan de pan. Gebruik een dunschiller om van de schil van de overige sinaasappel krullen te maken. Hiervan voeg je de helft toe aan de pan, de andere helft bewaar je voor de garnering. Halveer vervolgens de sinaasappel en knijp het sap uit in de pan. Voeg de suiker toe naar smaak en laat het geheel 30 à 40 minuten op een laag vuurtje staan. Let erop dat de glühwein niet gaat koken. Zeef alle kruiden en het fruit eruit, schep de glühwein in het glas en garneer met de sinaasappelkrullen. Geniet ervan!

Tip: Wil jij de glühwein extra feestelijk maken? Zeef dan niet alles eruit, maar laat het fruit zitten. Door de vrolijke kleuren van het fruit ziet jouw zelfgemaakte glühwein er prachtig uit!