Vier de langste dag met een homemade ginger ale!

21 juni is de langste dag van het jaar. Hopelijk is het dan ook heerlijk weer, zodat je de zomerzonnewende kunt vieren tijdens een lekker lange avond in de tuin! Maar of je de langste dag nu in de tuin of gewoon in huis viert: met deze homemade ginger ale wordt het sowieso een feestje.

Ingrediënten

  • 250 gram geschilde gember, in plakjes gesneden
  • 250 milliliter water
  • 250 gram suiker
  • Koolzuurhoudend water
  • Citroen of limoen
  • Eventueel: gin of prosecco

Bereidingswijze 

Breng in een steelpannetje de gember, het water en de suiker al roerende aan de kook en laat het zo’n tien minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur en laat de siroop nog twee tot drie uur ‘doortrekken’ voor extra pittigheid. Haal de siroop daarna door een zeef en giet hem in een afsluitbare glazen fles, bijvoorbeeld een beugelfles. De siroop is een maand of twee houdbaar in de koelkast in de afgesloten fles. De ginger ale maak je door 25 milliliter van de siroop te mengen met 175 milliliter koolzuurhoudend water en het sap van een halve limoen of citroen. Eventueel kun je de ginger ale gebruiken als ingrediënt voor een gin tonic, of deze mengen met prosecco voor een heerlijk zomerse cocktail! 

Tip

Je zelfgemaakte gembersiroop kun je niet alleen gebruiken voor ginger ale, maar is ook een heerlijke smaakmaker in bijvoorbeeld cake of op pannenkoeken!