Sinterklaas tiramisu

Deze Sinterklaas tiramisu zorgt gegarandeerd voor een heerlijk avondje! Lekker romig door de slagroom en de mascarpone en heerlijk zoet door de kruidnootjes.

Het zal ook jou gebeuren wanneer je kinderen hebt, ver na pakjesavond nog zakken vol kruidnootjes tegenkomen... Daar hebben wij de oplossing voor! Maak en heerlijke tiramisu, maar met kruidnootjes in plaats van de klassieke lange vingers. Perfect voor de leftovers en ook heel leuk als feestelijk dessert voor Pakjesavond. Lees hier hoe je het maakt.

Benodigdheden, voor zes personen:

  • 150 ml slagroom
  • 150 ml mascarpone
  • 100 gram kruidnootjes
  • 1 kopje sterke espresso
  • Scheutje Tia Maria
  • Cacaopoeder (voor de garnering)


Bereidingswijze:

  1. Klop de slagroom lobbig en voeg een flinke eetlepel suiker toe.
  2. Roer de mascarpone los met een lepel en meng de slagroom erdoorheen.
  3. Zet een kopje sterke espresso en voeg een scheut Tia Maria toe. Laat eventjes afkoelen.
  4. Dip een paar kruidnoten kort in de koffie en verdeel ze over een glas.
  5. Verdeel hierover een flinke lepel van het mascarpone mengsel.
  6. Verdeel hierover opnieuw een paar in de koffie gedipte kruidnootjes en maak het dessert af met een lekkere klodder room met mascarpone.
  7. Laat de tiramisu minimaal een uur opstijven in de koelkast. 
  8. Garneer de tiramisu voor het serveren met cacaopoeder en wat extra (verkruimelde) kruidnootjes.

Tip: wil je hier samen met de kinderen van genieten? Maak dan ook een kidsproof versie van het recept. Zonder koffie of alcohol. Vervang de koffie en Tia Maria dan bijvoorbeeld door chocolademelk met een vleugje amandelsiroop.