Hapjes voor oudjaarsavond

Oliebollen zijn natuurlijk heerlijk. Maar wil jij deze oudjaarsavond eens iets anders op tafel zetten? Ontdek dan deze kidsproof recepten voor originele hapjes om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden! 

Knakworst vuurpijlen

Deze hapjes zien er vrolijk uit en je kunt ze heel eenvoudig samen met je kinderen maken! Prik simpelweg knakworsten op een satéprikker en rol ze in dunne reepjes bladerdeeg. Steek aan de bovenkant een sterretje van bladerdeeg en bestrijk de vuurpijlen met eierdooier. Laat de vuurpijlen een kwartiertje in de oven afbakken op 200 graden en je hebt een heerlijk hapje! 

Variatietip: in plaats van bladerdeeg kun je de sterren op het uiteinde ook van kaas maken (die prik je pas op de stokjes als de vuurpijlen klaar en afgekoeld zijn). 

Pizzasterren

Voor dit recept kun je bladerdeeg gebruiken, maar ook pizzadeeg: zelfgemaakt of uit de koeling van de supermarkt. Steek allereerst sterren uit het deeg met een koekjesvorm, of snijd de sterren zelf uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de sterren met pizzasaus of passata. Beleg je pizzasterren met wat je maar lekker vindt: kleine blokjes ham, plakjes salami of olijf, champignons, paprika… het kan allemaal! Verdeel er geraspte kaas overheen en eventueel nog wat Italiaanse kruiden. Bak de pizzasterren een kwartier in de oven op 210 graden. 

Smakelijk eten!