De ongekende mogelijkheden van sous-vide koken

Wil je genieten van perfect gegaarde vis en heerlijk knapperige groenten? Maak kennis met sous-vide koken! Hierbij wordt het eten in een vacuümverpakking gedaan en gegaard in een speciale stoomoven. In onze nieuwste blog vertellen we je meer over de voordelen van sous-vide koken! 

Denk jij dat sous-vide koken alleen voor een chique restaurant is? Niks is minder waar! Het is thuis ook heel gemakkelijk te doen. Sous-vide koken is iets in een vacuümverpakking voor langere tijd in een waterbad laten garen. Maar het kan ook in een oven met een sous-vide functie, zoals de Steampro oven van AEG. En het mooie is: er zijn oneindig veel mogelijkheden. Start vandaag nog met sous-vide koken! 
 

Uiensoep sous-vide bereid

Vis, vlees, groenten, fruit, eieren, soep, saus, desserts en zelfs cocktails ... dát is wat je allemaal kan bereiden met sous-vide koken. Om je nog meer een idee te geven wat sous-vide koken allemaal inhoudt, hebben we één van onze favoriete recepten voor je uitgelicht: een overheerlijke uiensoep. 

Ingrediënten

  • 400 gram uien
  • 500 milliliter kalfsbouillon
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 15 groene peperbolletjes
  • 1 laurierblaadje
  • 5 saffraandraadjes
  • 1 theelepel zout
  • 1 snufje gemalen nootmuskaat
  • 1 takje tijm
     

Bereiding

  1. Snij de uien doormidden en snij ze dan in plakjes van ongeveer 2 millimeter dikte.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar en sluit ze vacuüm af in een sous-vide zakje.
  3. Plaats het sous-vide zakje in de sous-vide oven en kies het sous-vide-programma. Laat dit stomen op 95 graden Celsius voor 75 minuten.

Bekijk de website van AEG voor meer recepten voor sous-vide koken.
 

Een mooie actie bij AEG

AEG wil je graag kennis laten maken met sous-vide koken. Daarom hebben ze tot het einde van het jaar een mooie actie voor je klaarstaan. Bij aankoop van een Steampro oven van AEG krijg je tijdelijk een vacumeermachine cadeau. Deze actie loopt tot 31 december 2020