Blog
20 - 09 - 2020
Recepten & Food tips

De ongekende mogelijkheden van sous-vide koken

Wil je genieten van perfect gegaarde vis en heerlijk knapperige groenten? Maak kennis met sous-vide koken! Hierbij wordt het eten in een vacuümverpakking gedaan en gegaard in een speciale stoomoven. In onze nieuwste blog vertellen we je meer over de voordelen van sous-vide koken! 

Denk jij dat sous-vide koken alleen voor een chique restaurant is? Niks is minder waar! Het is thuis ook heel gemakkelijk te doen. Sous-vide koken is iets in een vacuümverpakking voor langere tijd in een waterbad laten garen. Maar het kan ook in een oven met een sous-vide functie, zoals de Steampro oven van AEG. En het mooie is: er zijn oneindig veel mogelijkheden. Start vandaag nog met sous-vide koken! 
 

Uiensoep sous-vide bereid

Vis, vlees, groenten, fruit, eieren, soep, saus, desserts en zelfs cocktails ... dát is wat je allemaal kan bereiden met sous-vide koken. Om je nog meer een idee te geven wat sous-vide koken allemaal inhoudt, hebben we één van onze favoriete recepten voor je uitgelicht: een overheerlijke uiensoep. 

Ingrediënten

  • 400 gram uien
  • 500 milliliter kalfsbouillon
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 15 groene peperbolletjes
  • 1 laurierblaadje
  • 5 saffraandraadjes
  • 1 theelepel zout
  • 1 snufje gemalen nootmuskaat
  • 1 takje tijm
     

Bereiding

  1. Snij de uien doormidden en snij ze dan in plakjes van ongeveer 2 millimeter dikte.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar en sluit ze vacuüm af in een sous-vide zakje.
  3. Plaats het sous-vide zakje in de sous-vide oven en kies het sous-vide-programma. Laat dit stomen op 95 graden Celsius voor 75 minuten.

Bekijk de website van AEG voor meer recepten voor sous-vide koken.