Recept: orzo met gerookte zalm en Boursin

Op zoek naar een supersnel, makkelijk en lekker recept met weinig ingrediënten? Look no further! Deze orzo met Boursin en gerookte zalm is een topper voor op een doordeweekse avond of een luie zondag.

Overheerlijke orzo

Heb je orzo nog niet ontdekt, dan is dit het moment! Het lijkt een beetje op rijst, maar laat je niet misleiden: orzo is namelijk een pastasoort. Samen met Boursin, gerookte zalm, spinazie en cherrytomaatjes creëer je een heerlijk creamy gerecht. Bovendien staat het binnen 20 minuten bij jou op tafel en heb je slechts 1 ovenschaal nodig!

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram orzo
  • 150 gram Boursin knoflook en fijne kruiden
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 handjes spinazie
  • 250 gram cherrytomaten
  • 500 ml kippenbouillon
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: Parmezaanse kaas

 

Recept

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2: Leg de Boursin in het midden van de ovenschaal en strooi de orzo eromheen. Halveer de cherrytomaten en voeg deze toe. Schenk vervolgens de bouillon eroverheen zodat alle orzo bedekt is.

Stap 3: Zet de ovenschaal voor 12 minuten in de oven. Snijd intussen de gerookte zalm in snippers en was de spinazie.

Stap 4: Als de tijd voorbij is, voeg je de spinazie toe en roer je alles goed door elkaar heen. Zet weer terug in de oven voor 3 tot 5 minuten.

Stap 5: Wanneer de spinazie is geslonken, is de orzo klaar. Is het geheel nog wat dun? Geen paniek: de orzo dikt nog wat in tijdens het afkoelen. Je hoeft nu alleen nog maar de snippers gerookte zalm toe te voegen en het gerecht op smaak te brengen met zout en peper.

Stap 5: Garneer eventueel met parmezaanse kaas. Grappig feitje: in Italië is de combinatie van vis en kaas not-done, maar eerlijk is eerlijk: een beetje kaas maakt elke maaltijd beter!