Stenen keukenblad

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken, dan kan je hierbij kiezen uit een verscheidenheid aan opties. Zo kies je de kleur en stijl van de keuken, de apparatuur, de afzonderlijke functionaliteiten en de gebruikte materialen. Alleen al bij het keukenblad kan je kiezen uit tientallen materialen, waaronder aanrechtbladen van steen!

Populariteit van stenen werkbladen

Steen is een zeer populair materiaal, want het geeft de keuken een exclusieve en kwalitatieve uitstraling. Veel mensen willen een stenen werkblad als zij een nieuwe keuken kopen, denk bijvoorbeeld aan de steensoorten composiet of graniet. Hierbij hebben granieten keukenbladen de laatste jaren iets aan populariteit ingeboet, nadat de composieten keukenbladen in opkomst zijn gekomen. 
 

Een granieten keukenblad 

Graniet is een echt natuurproduct: het is een hardsteen die wordt gewonnen uit steengroeves over de hele wereld. Graniet is samengesteld uit verschillende mineraalsoorten – deze zijn bepalend voor de kleurschakeringen én de kwaliteit van de steen. Daarnaast bestaat graniet uit diverse haarscheurtjes en kleine ‘beschadigingen’, deze eigenschappen zijn inherent aan een natuurproduct. Een granieten keukenblad is volledig hittebestendig en krasbestendig, maar het dient behandeld te worden om het waterdicht te maken.
 

Een werkblad van composiet

Werkbladen van het materiaal composiet bestaan voor 95% uit kwartsiet. Dit is een natuurlijk materiaal waar kleurpigmenten en granietkorrels aan zijn toegevoegd. Dit wordt samengeperst met 5% polyesterhars tot plaatmateriaal. Composietstenen werkbladen zijn even hard als het hardste graniet. Composiet is niet poreus, uitermate slijtvast, vlekbestendig en het neemt nagenoeg geen vocht op. Dankzij deze eigenschappen kan composiet zeer goed worden toegepast in keukenbladen en werkbladen!

Stenen keukenbladen bij Superkeukens

Wil je meer weten over aanrechtbladen van graniet of composiet? Schroom niet en neem contact op met de keukenspecialisten van Superkeukens! Uiteraard kan je ook een bezoek brengen aan de dichtstbijzijnde Superkeukens-vestiging voor een advies op maat. Maak nu een afspraak voor een diepgaand advies gesprek!