RVS-keukens bij Superkeukens

Nieuwe keukens kunnen natuurlijk uit allerlei materialen worden samengesteld, RVS (Roest Vrij Staal) is niet het meest gebruikte. Maar het hangt er sterk vanaf over welk deel van de keuken je het hebt. De meeste keukenapparatuur heeft al een RVS-uitstraling, maar hele RVS-keukens zie je niet zo vaak.

Roestvrijstaal keukens voor de professionele markt

Een RVS-keuken is met name gericht op de professionele gebruikers. Dit heeft als reden dat in deze markt levensduur, slijtvastheid en hygiëne op een andere manier worden beoordeeld als voor mensen thuis. De rechtvaardiging van een toch duurder materiaal als RVS is veel gemakkelijker te maken in een zakelijke omgeving. Toch zijn er ook particulieren die dit type keukens aanschaffen.
 

Materiaaleigenschappen van RVS

Duurzaamheid en hygiëne zijn belangrijke redenen voor een RVS-keuken. Roestvrij of roestvast staal heeft een oppervlak waar weinig aan hecht. Dus ook vuil is heel gemakkelijk af te nemen voor zover het er al aan vasthecht. Doordat RVS ook te vormen is kunt u veel beter vermijden dat u randen en hoeken krijgt, waardoor ook hier de reiniging vereenvoudig wordt. RVS krast wel, maar na verloop van tijd vormen de krassen één geheel en ziet het er gelijkmatig gebruikt uit wat juist een unieke uitstraling geeft.
 

RVS-keukenapparatuur

In een RVS-keuken moet je natuurlijk wel goede keukenapparatuur zetten omdat je een professionele uitstraling wilt hebben. Kopers van deze keuken zijn dan ook vaak fervente kokers. Meestal wordt er bij RVS-keukens een wat duurder apparatuurmerk gekozen die aansluit bij de stijl, zoals bijvoorbeeld het luxe keukenapparatuur merk Boretti. En alle keukenapparatuur is inbouw, zoals een inbouw koelkast, inbouw oven of inbouw vaatwasser.

Gezien de horeca achtergrond van RVS-keukens is het niet raar om een uiterst complete set keukenapparatuur erin te zetten. Denk hierbij aan een dubbele oven, een breed 6-pits kookplaat met wokbrander, een koffiemachine met uitgebreide mogelijkheden, warmhoudlade(s) en wellicht zelfs een keukenrobot van Kitchenaid.

Al met al moet je wel constateren dat met een RVS-keuken je toch al gauw boven een gemiddeld budget uitkomt voor je nieuwe keuken.