Materialen en kleuren in de keuken

De keuken is een plaats waar wordt geleefd, waar verhalen worden verteld, waar wordt gekookt en waar veel met water wordt gewerkt. Daarom is de keuken bij uitstek de plaats in huis die tegen een stootje moet kunnen. Ga maar na: hij moet bestand zijn tegen hitte en tegen vocht én hij moet gemakkelijk schoon te maken zijn. Daarom is het belangrijk om de juiste materialen te kiezen voor jouw keuken. En natuurlijk wil het oog ook wat. Daarom heeft u de keuze uit heel veel verschillende kleuren, wanneer u uw nieuwe keuken gaat uitzoeken.

Keukenkastjes materialen

De keukenkastjes bepalen voor een groot deel het uiterlijk van u keuken. De kleur, strak of met een sierlijst, mat of glanzend, greeploos of niet: de kastjes máken uw keuken. Daarom vindt u bij Superkeukens keukenkastjes van diverse materialen, zoals massief hout, MDF of kunststof. Al onze keukenkastjes zijn zodanig behandeld dat ze tegen een stootje kunnen. Belangrijk, want in uw keuken wordt geleefd! Daarnaast hebben we Original Resopal® keukenfronten. Die zijn zó robuust dat ze zelfs door een wasstraat kunnen. En gaat u voor handgreepjes van mat RVS, glanzend chroom of stijlvol zwart? De keuze is aan u!
 

Aanrechtblad

Nog zo’n onderdeel van de keuken dat robuust moet zijn: het aanrechtblad. U heeft daarbij de keuze uit aanrechtbladen van kunststof en van natuursteen of composiet. Welk materiaal u kiest, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke smaak én uw budget. Kunststof is meestal wat goedkoper dan composiet. Het oppervlak van een aanrechtblad van composiet is meestal wel wat gladder dan dat van een kunststof aanrechtblad, maar voor beide materialen geldt dat ze duurzaam zijn en goed schoon te houden zijn.
 

Kleur in de keuken

Wanneer u een nieuwe keuken uitzoekt, wilt u natuurlijk een keuken die past bij uw persoonlijke smaak! Houdt u van strak en wit? Of mag er wel wat kleur in zitten? Gelukkig heeft u tegenwoordig heel veel mogelijkheden op het gebied van kleur, wanneer u een nieuwe keuken koopt. Niets is te gek en u kunt eindeloos combineren met keukenfrontjes en aanrechtbladen.
 

Materiaal apparatuur

Ook keukenapparatuur mag tegenwoordig gezien worden! Denk maar aan die vrolijke retro-koelkasten die u overal ziet. Maar ook wanneer u kiest voor inbouwapparatuur heeft u volop te kiezen. Zo heeft u bij koken de keuze tussen gas en elektrisch of inductie. Gaat u koken op gas, maar wilt u geen RVS kookplaat? Dan is gas-op-glas een ideale oplossing. Dat ziet er stijlvol uit en is gemakkelijk schoon te houden.
 

Uw nieuwe keuken kopen

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken heeft u dus heel wat te kiezen. U kunt het zo gek maken als u zelf wilt – of juist lekker rustig houden. Kunt u wel wat advies gebruiken bij het kopen van uw nieuwe keuken? Kom dan naar de Superkeukens keukenzaak bij u in de buurt. Maak van tevoren een afspraak zodat u zeker weet dat de verkoopadviseur alle tijd heeft om u van een persoonlijk advies te voorzien. Samen stellen jullie uw droomkeuken samen. Tot snel!

Neem contact op

Heeft u vragen?

Heeft u vragen omtrent de service en garantie van uw keuken of gaat uw vraag over een geheel ander onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.