Materialen en kleuren in de keuken

De keuken is een plaats waar wordt geleefd, waar verhalen worden verteld, waar wordt gekookt en waar veel met water wordt gewerkt. Daarom is de keuken bij uitstek de plaats in huis die tegen een stootje moet kunnen. Ga maar na: hij moet bestand zijn tegen hitte en tegen vocht én hij moet gemakkelijk schoon te maken zijn. Daarom is het belangrijk om de juiste materialen te kiezen voor jouw keuken. En natuurlijk wil het oog ook wat. Daarom heb je de keuze uit heel veel verschillende kleuren, wanneer je jouw nieuwe keuken gaat uitzoeken.

Keukenkastjes materialen

De keukenkastjes bepalen voor een groot deel het uiterlijk van jouw keuken. De kleur, strak of met een sierlijst, mat of glanzend, greeploos of niet: de kastjes máken jouw keuken. Daarom vindt je bij Superkeukens keukenkastjes van diverse materialen, zoals massief hout, MDF of kunststof. Al onze keukenkastjes zijn zodanig behandeld dat ze tegen een stootje kunnen. Belangrijk, want in jouw keuken wordt geleefd! Daarnaast hebben we Original Resopal® keukenfronten. Die zijn zó robuust dat ze zelfs door een wasstraat kunnen. En ga je voor handgreepjes van mat RVS, glanzend chroom of stijlvol zwart? De keuze is aan jou!

Aanrechtblad

Nog zo’n onderdeel van de keuken dat robuust moet zijn: het aanrechtblad. Je hebt daarbij de keuze uit aanrechtbladen van kunststof en van natuursteen of composiet. Welk materiaal je kiest, is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke smaak én jouw budget. Kunststof is meestal wat goedkoper dan composiet. Het oppervlak van een aanrechtblad van composiet is meestal wel wat gladder dan dat van een kunststof aanrechtblad, maar voor beide materialen geldt dat ze duurzaam zijn en goed schoon te houden zijn.

Kleur in de keuken

Wanneer je een nieuwe keuken uitzoekt, wil je natuurlijk een keuken die past bij jouw persoonlijke smaak! Houd je van strak en wit? Of mag er wel wat kleur in zitten? Gelukkig heb je tegenwoordig heel veel mogelijkheden op het gebied van kleur, wanneer je een nieuwe keuken koopt. Niets is te gek en je kan eindeloos combineren met keukenfrontjes en aanrechtbladen.

Materiaal apparatuur

Ook keukenapparatuur mag tegenwoordig gezien worden! Denk maar aan die vrolijke retro-koelkasten die je overal ziet. Maar ook wanneer je kiest voor inbouwapparatuur heb je volop te kiezen. Zo heb je bij koken de keuze tussen gas en elektrisch of inductie. Ga je koken op gas, maar wil je geen RVS kookplaat? Dan is gas-op-glas een ideale oplossing. Dat ziet er stijlvol uit en is gemakkelijk schoon te houden.
 

Uw nieuwe keuken kopen

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken heb je dus heel wat te kiezen. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt – of juist lekker rustig houden. Kan je wel wat advies gebruiken bij het kopen van jouw nieuwe keuken? Kom dan naar de Superkeukens keukenzaak bij jou in de buurt. Maak van tevoren een afspraak zodat je zeker weet dat de verkoopadviseur alle tijd heeft om jou van een persoonlijk advies te voorzien. Samen stellen jullie jouw droomkeuken samen. Tot snel!