Landelijke keukens van Superkeukens

Door de jaren heen hebben landelijke keukens een redelijke populariteit behouden. Ze zijn zeker niet het meest verkocht, maar hebben een vaste groep liefhebbers die er zich heel prettig bij voelt en dus elke keer opnieuw voor deze warme keukenstijl kiest.

Uitstraling landelijke keukens

Een landelijke keuken laat zich het beste omschrijven als warm en gezellig zonder design pretenties. Dit wil overigens niet zeggen dat design keukens of Italiaanse keukens meer stijl hebben, maar het is gewoon een andere doelgroep. De landelijke keuken komt een beetje voort uit de nostalgische stijl waarbij in vroegere tijden mensen de keuken veel meer als verblijfplek hadden en daar dus ook veel ruimte en faciliteiten aanwezig waren.
 

Materialen in een landelijke keuken

Bij de landelijke keuken moet u denken aan natuurlijke materialen en een grote tafel waaraan veel mensen kunnen zitten in of aan de keuken. De vormgeving is niet strak maar met meer randen en franje dan de ook populaire greeploze hoogglans keuken. U zult in een landelijke keuken ook vaker knoppen en gebogen grepen aantreffen dan in een design keuken of moderne keuken. Een landelijke keuken zal u niet als greeploze keuken tegenkomen.

Qua kleurstelling zijn lichte tinten zoals crème, vanille en gebroken wit populair met vaak een kaderfront voor de keukendeurtjes. Het werkblad kan van zowel toplaminaat als steen zijn, want het zijn allen natuurlijke materialen. U zult bij stenen werkbladen vaak een reliëf oppervlak zien in plaats van vlak hoogglans.
 

Keukenapparatuur

Wat betreft keukenapparatuur zijn inbouw afzuigkappen in een grote schoorsteen ombouw veel vertoond, en vrijstaande gasfornuizen zijn door de landelijke uitstraling ook veel gevraagd. Veelal ziet u bij landelijke keukens maar weinig hoge inbouwkasten, eerder zijn gewone bovenkasten, soms voorzien van glazen kastdeurtjes deel van het keukenblok.

Een grote oven, grote koelkast en diepvries in de keuken zelf kunnen ook voorkomen, al is ook hier een eventuele bijkeuken snel voorzien van een eigen vriezer en koelkast. Een landelijke keuken is gemaakt om veel in te koken en te verblijven. Het is geen decoratieve keuken, maar een echte leefkeuken.
 

Welke landelijke keukens zijn er?

Bij Superkeukens kunt u uit verschillende landelijke keukens kiezen. Een greep uit ons aanbod:

  • Cochum, warme nostalgische leefkeuken
  • Livorno magnolia, rustig met authentieke grepen
  • Roma, eikenhouten keuken
  • Charpentier, tussen traditioneel en modern in 

Bekijk deze en andere keukens in onze keukencollectie.

Bekijk NU onze collectie!

Bekijk NU onze collectie!