Ontdek onze klassieke keuken

Nostalgisch en sierlijk

Klassieke keukens hebben een nostalgische sfeer. De keukens hebben een warme, gezellige uitstraling en passen perfect in de meest uiteenlopende huizen. Of de keukenruimte nu groot of klein is: een klassieke keuken staat altijd mooi en is voor velen een droomkeuken. Ontdek hier meer over de mogelijkheden van klassieke keukens!

Combineren met moderne apparatuur

Als je kiest voor een klassieke keuken, betekent dat niet dat je geen moderne keukenapparatuur in de keuken kan plaatsen. Integendeel, vaak hebben deze klassieke keukens een groot ingebouwd fornuis met oven en grote schouw. Daarnaast kunnen ‘moderne’ apparaten als een magnetron of vaatwasser netjes weggewerkt worden achter een keukenfront. Zo blijft de keuken klassiek én nostalgisch maar is hij wel van alle gemakken en mogelijkheden voorzien.

Materiaalgebruik in een klassieke keuken

In de klassieke keuken wordt veelal gebruikgemaakt van hout en andere natuurlijke materialen als natuursteen of glas. De kastdeurtjes zijn van hout en in sommige gevallen voorzien van glas. Een porseleinen spoelbak mag niet ontbreken in de klassieke keuken. Liever een modern materiaal, dan kan je kiezen voor RVS. De RVS-spoelbak wordt op een sierlijke wijze geïntegreerd in de keuken, zodat de klassieke look & feel van de klassieke keuken behouden blijft.

Rust met een klassieke keuken

Een klassieke keuken neemt dankzij zijn warme uitstraling een belangrijke plek in beslag in het interieur. Het kan een rusthaven in jouw huis worden: in de keuken kan je eindeloos ontspannen, de krant lezen en dineren. Alleen óf met vrienden. De klassieke keuken past vanzelfsprekend perfect in een huis met een klassieke uitstraling, maar is ook zeer geschikt voor een modern huishouden.

Inspiratie klassieke keuken

Bij een klassieke keuken staat vooral de ruimte centraal. De keuken is zeer ruim opgezet, zodat er veel bewegingsruimte is, evenals ruimte voor grote meubels. Denk bijvoorbeeld aan een hardhouten eettafel met zes of acht eettafelstoelen. Alles maar dan ook alles in de klassieke keuken is gericht op gezelligheid, warmte en ontspanning. Breng een bezoek aan een showroom van Superkeukens en doe inspiratie op voor jouw klassieke keuken.