Toplaminaat keukenwerkbladen bij Superkeukens

Toplaminaat is een van de meest functionele materialen voor een keukenblad. Het oppervlak is hard, bestendig en bijzonder makkelijk schoon te houden. Er is keuze uit een groot assortiment keukenbladen met diverse dessins. Hierdoor kunt u uw keukenblad helemaal naar eigen smaak afstemmen, waardoor u nog jaren plezier heeft van uw keuken! Voor de prijs hoeft u het ook niet te laten. Toplaminaat keukenbladen zijn betaalbaar en van topkwaliteit. Bij Superkeukens vindt u het juiste werkblad voor uw keuken

Eigenschappen van een toplaminaat werkblad

Materiaal

Een toplaminaat blad bestaat uit een 2 tot 8 cm dik basisblad van multiplex of spaanplaat, waarop een HPL- toplaag is aangebracht. HPL staat voor High Pressure Laminate, en is samengesteld uit meerdere, in melaminehars gedrenkte lagen die onder zeer hoge druk zijn samengeperst. Voor de draaglaag van de bladen wordt vooral multiplex gebruikt, omdat dat meer zekerheid geeft in de keuken. Multiplex is namelijk een bijzonder sterk materiaal, dat meerdere lagen hout uit één stuk telt die watervast verlijmd zijn. De bladen zijn verkrijgbaar met een waterkering (doorgerond of recht) of een speciale randlijst. Speciale randlijsten zijn verkrijgbaar in RVS, aluminium, hout of ABS en geven de toplaminaat bladen een exclusief uiterlijk.
 

Eigenschappen

Er is een grote keuze in kleuren en randafwerkingen en de bladen hebben geen onnodige zichtbare naden, zijn waterbestendig, krasbestendig, zeer hygiënisch dankzij het gesloten oppervlak en het spoelbak is vrijwel naadloos geïntegreerd. Bladen met een donkere houtkleur zullen sneller krassen vertonen dan bladen in de lichte houtkleuren. Het is niet zo dat ze eerder beschadigen, maar krassen zijn gewoon zichtbaarder door de donkere kleur. Om het blad lang mooi te houden, moet er dus voorzichtig mee worden omgegaan.
 

Garantie

Op toplaminaat keukenbladen wordt maar liefst 10 jaar garantie* gegeven. Bij hoogglansbladen vallen krassen en onrustig oppervlak niet onder de garantie.

*  Zie voorwaarden