Handgrepen in de keuken

Keuken handgrepen

Bij een nieuwe keuken zijn de keuken handgrepen vaak het stukje waarover niet altijd goed wordt nagedacht, terwijl ze wel het aangezicht bepalen van een complete keuken. De adviseur zal er daarom altijd rekening mee houden dat bij de keuken die wordt aangewezen als de meest bevallende stijl, de keukenhandgrepen ook meetellen.

Handgrepen voor keukens komen in heel veel soorten, maten en kleuren:

  • Knoppen
  • Gekleurde grepen
  • Chromen grepen
  • Edelstaal grepen
  • Relinggrepen
  • Greeplijsten

Keuken handgrepen materiaal

Qua materiaal zijn bijna alle handgrepen van enige kwaliteit van metaal gemaakt. In sommige gevallen zit er een metalen afwerklaag om een hardkunststof kern. Er zit veel variatie in de vormen van de keuken handgrepen, omdat een handgreep de keuken verandert. Zo kunt u op een simpele manier uw eigen accent aan de keuken geven.

Roestvast staal (RVS) is net als chroom een populaire kleurvariant, waarbij mat en glanzend allebei veel gevraagd worden. De uitgesproken kleuren handgrepen als brons en koper worden vooral bij landelijke keukens toegepast.

Greeploos

Wat u ook veel ziet in keukenland is de zogenaamde greeploze keuken. Hierbij is er een opening aan de bovenkant van de lade over de volle breedte, hetzij in de lade (of deur natuurlijk) of in de lijst erboven. Door deze opening kunt u in de bovenkant van de lade of deur grijpen en is er toch een soort handgreep in de keuken.

Met name de huidige categorie hoogglans keukens is vaak voorzien van greeploze lades. Wel is het zo dat in de praktijk om simpele redenen als vuil, er toch voor keuken handgrepen wordt gekozen in plaats van greeploos. Ook zijn er tegenwoordig lades die door een kleine druk op de voorkant automatisch opengaan. Dan kunt u dus met een tikje van uw elleboog of knie de deur of lade openen als u vieze of volle handen heeft.

Greeplijsten zijn lijsten die over de volle breedte of hoogte van de deur of lade gaan en die een uitstekende maar niet heel opvallende greep hebben. Dit wordt ook wel semi greeploos genoemd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen of langskomen bij een van onze winkels!

Bolletje_De_juiste_hoogte_3.jpg