Italiaanse keukens bij Superkeukens

Een Italiaanse keuken is zoals de Italiaanse cultuur, een stijlvol allegaartje van materialen, kleuren en stijlen die verrassend genoeg weer wel een geheel vormen. Dit alles komt samen op een ruimtelijke manier in een kamer die groot genoeg is om met de hele “famiglia” in te kunnen tafelen en uw beeld is compleet.

Materialen en kleuren

Een Italiaanse keuken is geen standaard product. De gebruikte materialen in deze keukensoort variëren van hoogglans tot RVS, en in feite is ook gewoon hout mogelijk, zowel in de keukenfronten als in het keuken werkblad. Qua kleur is het meestal zo dat een Italiaanse keuken meerdere kleuren combineert waarbij lichte kleurenschema’s overheersen. Er mogen wel donkere accenten inzitten, maar het moet zeker niet somber worden.

Voorraad en comfort in de Italiaanse keuken

De opbergruimte bestaat uit luchtige constructies zoals smalle hoge kasten met planken, of glazen platen (wellicht zelfs RVS) ertussen. Deze bieden veel mogelijkheden om ingrediënten en kruiden op te zetten of aan te hangen. Ook het espressoapparaat mag niet ontbreken, want een Italiaanse keuken kan niet zonder een bonenvermalende koffiemachine die de perfecte Latte Macchiato kan maken voor uw ontbijt. Of een straffe Ristretto in de middag.

Een nieuwe Italiaanse keuken moet passen bij de eetruimte, dus een grote tafel waaraan geleefd wordt mag niet ontbreken, evenals makkelijke stoelen.

Keukenapparatuur

Bij de keukenapparatuur kunt u denken aan een groot gasfornuis of een kookplaat met een grote oven - of zelfs twee! En in ieder geval ook een dubbele of minimaal anderhalve spoelbak en veel werkruimte. Er is ook voor het overvloedig aanwezige servies en bestek een goede plek die makkelijk bereikbaar is. Omdat de keuken in een Italiaans huishouden de plek is van familie en samenzijn, zijn comfort en gezelligheid van belang.