Zomerse pastasalade

Ga je deze zomer barbecueën in de tuin, zonnen op het strand of picknicken in het park? Dan is deze zomerse pastasalade een heerlijk gerecht om op tafel te zetten of mee te nemen. Een ander voordeel: het is binnen no time klaar!

Een pastasalade is bij uitstek geschikt voor de zomermaanden. Het is smaakvol, niet machtig en gemakkelijk te maken. Inspiratie nodig voor een zomerse pastasalade? Maak dan deze overheerlijke pastasalade met onder andere kip en pesto. In deze blog lees je het recept.

Wat heb je nodig?

Voor vier personen:

  • 300 gram pasta (bijvoorbeeld: penne, farfalle of fusilli)
  • 150 gram gerookte kipreepjes
  • 5 tomaten
  • 1 komkommer
  • 2 bosui
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 75 gram rucola
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • Snufje zout en peper

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je de pasta toe. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.  
  2. Terwijl de pasta kookt, snijd je de tomaten, bosui en komkommer in kleine stukjes.
  3. Zodra de pasta gaar is, giet je de pasta af, en spoel je deze na met koud water. Zo hoef je niet te wachten tot de pasta afkoelt. Laat de pasta wel even goed uitlekken voordat je de andere ingrediënten toevoegt.
  4. Meng de pasta vervolgens met de stukjes tomaat, bosui, komkommer, kipreepjes, rucola, pesto en de crème fraîche.
  5. Breng het geheel op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  6. Bewaar de pastasalade afgedekt in de koelkast.

Variatietip: Serveer je deze pastasalade bij de barbecue? Vervang de gerookte kipreepjes dan voor een lekker stuk gegrilde kip en bereidt deze op de BBQ. Bijvoorbeeld een smakelijke kippenbout, of gemarineerde kippendijen.  Serveer de kip dan bij de pastasalade i.p.v erdoorheen.