Zo houd je de goede voornemens wél vol!

Bij een nieuw jaar horen natuurlijk ook de goede voornemens. Maar hoe zorg je ervoor dat je voornemens wél volhoudt en ze een gewoonte worden in plaats van een belofte? Dat lees je hier!

Na heerlijke feestdagen, het overdadige eten en die extra oliebollen achter de kiezen, is het weer tijd voor de jaarlijkse goede voornemens. Gezond eten, maar toch lekker. En het liefst zo gemakkelijk mogelijk.  Hoe je dit volhoudt, lees je in deze blog.

Diverse onderzoeken wijzen uit dat bij meer dan de helft van de mensen de goede voornemens geen blijvertjes zijn. En het kan ook zijn lastig zijn om de omslag te maken naar een healthy, happy life. Met onderstaande tips gaat het je wél lukken dit jaar! Het geheim? Kleine veranderingen maken grote impact!

Neem de tijd om te ontbijten

Het ontbijt is echt de belangrijkste maaltijd van de dag. Daag jezelf uit om ten minste drie dagen per week thuis te ontbijten, of in ieder geval een gezond ontbijt mee te nemen voor onderweg of op werk. Wanneer je namelijk de tijd neemt om een voedzaam ontbijtje te eten, blijft je bloedsuikerspiegel stabiel en voorkom je een snackaanval later op de dag.

Stop onnodig snacken op het werk

Volgens een recent onderzoek verbruiken we gemiddeld 100.000 extra calorieën per jaar, alleen al door te snacken op het werk. Al die traktaties op het werk kunnen verleidelijk zijn, maar als je in plaats daarvan iets eet dat echt vult - en de suikerpiek dus vermijdt - blijf je geconcentreerd.

Slimmer boodschappen doen

Bedenk op een vast moment per week wat je elke avond wil koken en alvast vooraf je inkopen. Zo doe je slimmer boodschappen en kom je niet in de verleiding om ongezonde dingen te kopen. (Bijvoorbeeld wanneer je na werk met honger in de supermarkt staat.)

Kook elke week een nieuw recept

Het is niet zo moeilijk als je denkt. Blader door je favoriete kookboeken, of scroll door social media, doe inspiratie op en kies elke week een nieuw recept om te koken. Zo leer je nieuwe smaken en keukens ontdekken. Maar het is vooral heel erg leuk om op deze manier het plezier in koken te blijven houden.

Eet één dag vegetarisch of vegan

Wanneer je standaard één dag per week plantaardig of vegetarisch eet heeft dat een enorme impact. Niet alleen op het milieu, maar ook op jouw gezondheid. Door bijvoorbeeld één dag volledig plantaardig te eten, krijgt je lichaam een enorme vitamine boost door alle extra groente en fruit die je eet.

Eet de kliekjes op

Kliekjes hoeven niet saai te zijn, en vaak zijn ze in een handomdraai omgetoverd tot een nieuwe maaltijd of lunch. Zo wordt de gebraden kip van zondag en het restje salade, op maandag een lekkere voedzame lunchwrap. Makkelijk toch?

Wanneer je rekening houdt met deze kleine aanpassingen, verander jij jouw eetgewoonten in 2022 met gemak en worden die goede voornemens een eitje!