Zeven goede voornemens waardoor jij jouw keuken niet meer uit wil!

We vieren het nieuwe jaar, barsten van de goede voornemens, maar willen vooral genieten en lekker blijven eten. Met deze goede ideeën, leuke challenges, tips én voornemens geniet je volop van jouw Superkeuken en ben je er niet meer weg te slaan!

Laten we ons eens richten op Nieuwjaars voornemens die jij in jouw keuken kan waarmaken. Van taarten bakken tot het aanleggen van een mini kruidentuin in de vensterbank… Onderstaande voornemens zijn haalbaar én leuk. Zo wordt 2023 jouw jaar!

 

  1. Probeer een nieuw ingrediënt uit

Zorg voor variatie en probeer eens een nieuw ingrediënt uit. Laat je inspireren in de toko, bij je groentejuwelier of bij de super om de hoek. Kies een vrucht of groente die je niet direct herkent. Eenmaal thuis zoek je er een lekker recept bij. Je zal zien dat het je inspiratie aanwakkert!

  1. Leer een nieuwe kooktechniek

2023 is hét jaar om een nieuwe kooktechniekeigen eigen te maken. Is het tijd om jouw ‘snij skills’ een upgrade te geven? Wil je beter worden in bakken? Veel meer vegan recepten maken? Je bent nooit te oud om te leren! Raadpleeg een kookboek of bekijk een handige tutorial op internet!

  1. Kook een héél kookboek

Over kookboeken gesproken… Als je je keukenkennis naar een hoger niveau wil tillen, pak dan je favoriete kookboek erbij en kook het hele boek door! Misschien sta je wel versteld van de pareltjes die al jaren in je boeken zitten. Zo verras je jezelf én je tafelgenoten met lekkere maaltijden!

  1. Kopieer een restaurant maaltijd

Maakt je favoriete restaurant de beste risotto? Bestel jij altijd de Caesar salade elke keer dat je het op de menukaart ziet? Nu is het tijd om die lekkere maaltijden in je eigen keuken na te maken. Probeer thuis een paar verschillende recepten uit om te zien welke je het lekkerst vindt, en wees niet bang om het proces aan te passen! Jij bent de chef!

  1. Kweek je eigen producten

Je eigen producten kweken geeft een extra dimensie aan je maaltijd. Leg een moestuin aan met groente-, fruit- of kruidenplanten. En als je geen buitenruimte hebt, volstaat een eenvoudige vensterbank. Zo is munt gemakkelijk te kweken in een pot en een echte alleskunner. Handig voor drankjes, diners, salades en meer.

  1. Maak je keuken ‘groener’

Er zijn veel dingen die je kunt doen om je keuken duurzamer en dus groener te maken. Elke milieuvriendelijke aanpassing is al een goed voornemen. Kies voor inductie in plaats van gas, scheid afval, vervang gloeilampen door ledverlichting en ga voor groene apparatuur met energielabel A+++.

  1. Ga voor quality time in keuken

Wanneer je zin hebt om extra quality time door te brengen met je gezin is een leuke kookactiviteit hiervoor heel geschikt. Duik gezellig samen de keuken in. In deze blog vind je drie lekkere recepten om samen met de kinderen te bakken. Samen koken of bakken is namelijk superleuk!

 

Nog meer inspiratie vind je natuurlijk bij Superkeukens!

Zin in nog meer keukeninspiratie? Of is jouw goede voornemen juist de aanschaf van een nieuwe keuken. Kom eens langs bij een Superkeukens showroom bij jou in de buurt of maak vandaag nog een afspraak!