Waarom één soort aanrechtblad als je ook kunt combineren?

Een aanrechtblad is een belangrijk onderdeel van je keuken. Het bepaalt voor een groot deel de sfeer. Verreweg de meeste mensen kiezen voor een aanrechtblad uit één stuk, of in één sfeer. Maar waarom zou je je eigenlijk daartoe beperken? Zeker als je een keuken met een kookeiland hebt, kun je verschillende materialen combineren. 

Eigenschappen aanrechtblad

Voordat je je keuze maakt, is het goed om te weten dat elke soort aanrechtblad z’n eigen, unieke eigenschappen heeft. Neem bijvoorbeeld een aanrechtblad van composiet. Dit is een materiaal dat lijkt op natuursteen, maar eenvoudiger in onderhoud is. Het is bijvoorbeeld veel minder poreus en het schoonmaken ervan is een eitje. Het is echter wel een van de duurdere opties die je hebt bij het kiezen van een aanrechtblad. Een aanrechtblad met fineer is niet alleen voordeliger, maar ook in álle denkbare varianten te verkrijgen. 
 

Combineren aanrechtbladen

Wanneer je een rechte keuken hebt of een hoekkeuken, is het vrij lastig om aanrechtbladen te combineren. Maar heb je een losstaand kookeiland of een schiereiland, dan worden de mogelijkheden al wat groter. Is er bijvoorbeeld een eetbar? Dan kun je die voorzien van een blad in houtlook, of zelfs van echt hout. Daarnaast kun je spelen met de hoogte van je aanrechtblad. Zo kun je op het eetgedeelte van je keukeneiland een dikker of hoger blad plaatsen dan op het gedeelte waar je kookt. In onze keuken Tartini Migot kun je zien hoe stijlvol dat is.
 

Ontdek welk aanrechtblad bij jou past

De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Op onze site doe je volop inspiratie op. Kom je er niet uit, of wil je zien hoe een bepaalde uitvoering in jouw keuken zou staan? Vraag dan gratis kleurstaaltjes aan en ontdek wat jouw ideale aanrechtblad is! Je kunt natuurlijk ook naar jouw dichtstbijzijnde Superkeukens-vestiging gaan om de aanrechtbladen met eigen ogen te zien en samen met een keukenadviseur jouw droomkeuken samen te stellen. Tot snel!