Waar op letten bij het inrichten van jouw keuken?

Wanneer je hebt besloten een nieuwe keuken aan te schaffen, zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden bij het maken van jouw keuze. De indeling van de kastjes en laatjes bijvoorbeeld, maar ook de plaatsing van de apparatuur en de materialen die je wil gebruiken. Met deze tips van Superkeukens wordt het inrichten van jouw nieuwe keuken een stuk gemakkelijker!

  • Je kan kiezen voor een traditioneel keukenblok met onder het aanrechtblad een lade en een kastje. Maar wist je dat je, in plaats van onderkastjes, jouw hele keuken kan voorzien van grote lades? Dat is heel handig, zeker wanneer je aan de binnenkant een extra uittreklade hebt. Daarmee benut je de ruimte optimaal.
  • Het kan praktisch zijn om jouw oven niet onder je kookplaat te plaatsen, maar op een andere plaats. Bijvoorbeeld boven de onderkastjes of zelfs boven de vaatwasser. Dat scheelt een hoop bukken, wanneer je tijdens het bakken wil controleren of de taart al gaar is!
  • Ook de vaatwasser kan je op ooghoogte laten inbouwen. Dat maakt het inruimen veel gemakkelijker. Het lage keukenkastje waar je anders de vaatwasser in zou plaatsen, kan je dan mooi gebruiken voor het opbergen van al die spullen die je niet dagelijks nodig hebt.
  • Met een boiler in de keuken heb je altijd meteen warm water. Geen zin om daar een half keukenkastje aan op te offeren? Er bestaan ook boilers die achter de plint passen. Die nemen geen kastruimte in beslag.
  • Ben je wat langer, of juist wat kleiner van stuk? Kan je zelf de werkhoogte van jouw keuken bepalen.
  • Bovenkastjes in een lichtere kleur dan de onderkastjes laten jouw keuken optisch groter lijken. Durf kleuren en materialen met elkaar te combineren en de mogelijkheden worden eindeloos! Onderkastjes van houtfineer en witte hoogglans bovenkastjes? Doen!

Hulp bij het kiezen

We kunnen ons goed voorstellen dat het kiezen en inrichten van jouw nieuwe keuken een hele uitdaging is. Daarom hebben wij op onze site de Inspiratiepagina. Je kan hier in enkele stappen jouw nieuwe keuken samenstellen en in de 3D-keukenplanner kijken hoe de keuken in jouw huis zou staan. Liever een persoonlijk advies? Maak dan een afspraak met jouw Superkeukens-adviseur. Wij hebben 42 winkels, dus er is altijd een keukenzaak van Superkeukens bij je in de buurt. Samen stellen wij jouw nieuwe droomkeuken samen.