Waar op letten bij het inrichten van uw keuken?

Wanneer u heeft besloten een nieuwe keuken aan te schaffen, zijn er veel zaken waar u rekening mee moet houden bij het maken van uw keuze. De indeling van de kastjes en laatjes bijvoorbeeld, maar ook de plaatsing van de apparatuur en de materialen die u wilt gebruiken. Met deze tips van Superkeukens wordt het inrichten van uw nieuwe keuken een stuk gemakkelijker!

Waar op letten bij het inrichten van uw keuken?
  • U kunt kiezen voor een traditioneel keukenblok met onder het aanrechtblad een lade en een kastje. Maar wist u dat u, in plaats van onderkastjes, uw hele keuken kunt voorzien van grote lades? Dat is heel handig, zeker wanneer u aan de binnenkant een extra uittreklade hebt. Daarmee benut u de ruimte optimaal.
  • Het kan praktisch zijn om uw oven niet onder je kookplaat te plaatsen, maar op een andere plaats. Bijvoorbeeld boven de onderkastjes of zelfs boven de vaatwasser. Dat scheelt een hoop bukken, wanneer u tijdens het bakken wilt controleren of de taart al gaar is!
  • Ook de vaatwasser kunt u op ooghoogte laten inbouwen. Dat maakt het inruimen veel gemakkelijker. Het lage keukenkastje waar u anders de vaatwasser in zou plaatsen, kunt u dan mooi gebruiken voor het opbergen van al die spullen die u niet dagelijks nodig hebt.
  • Met een boiler in de keuken heeft u altijd meteen warm water. Geen zin om daar een half keukenkastje aan op te offeren? Er bestaan ook boilers die achter de plint passen. Die nemen geen kastruimte in beslag.
  • Bent u wat langer, of juist wat kleiner van stuk? U kunt zelf de werkhoogte van uw keuken bepalen.
  • Bovenkastjes in een lichtere kleur dan de onderkastjes laten uw keuken optisch groter lijken. Durf kleuren en materialen met elkaar te combineren en de mogelijkheden worden eindeloos! Onderkastjes van houtfineer en witte hoogglans bovenkastjes? Doen!

Hulp bij het kiezen

We kunnen ons goed voorstellen dat het kiezen en inrichten van uw nieuwe keuken een hele uitdaging is. Daarom hebben wij op onze site de Inspiratiepagina. U kunt hier in enkele stappen uw nieuwe keuken samenstellen en in de 3D-keukenplanner kijken hoe de keuken in uw huis zou staan. Liever een persoonlijk advies? Maak dan een afspraak met uw Superkeukens-adviseur. Wij hebben 42 winkels, dus er is altijd een keukenzaak van Superkeukens bij u in de buurt. Samen stellen wij uw nieuwe droomkeuken samen.