Voorbereiding op het kopen van een keuken

Een keuken kopen is best spannend. Het is immers een grote aankoop, waar je heel lang plezier van wil hebben. Daarom is het belangrijk dat je jezelf goed voorbereidt, voordat je jouw keuken koopt. Met deze tips van Superkeukens kom je goed beslagen ten ijs en ben je goed voorbereidt op het kopen van jouw nieuwe droomkeuken!

  1. Zorg dat je precies weet hoeveel ruimte je tot jouw beschikking hebt. Wat is de oppervlakte van de keuken? Die bepaalt voor een groot deel de mogelijkheden.
  2. Het is handig om alvast een globaal beeld te hebben van jouw wensen. Daarmee bedoelen wij niet dat de keuken tot op de greepjes nauwkeurig in jouw hoofd hoeft te zitten, maar wel dat je bijvoorbeeld weet of je een hoekkeuken wil, of toch liever een rechte opstelling. En of je een kookeiland wil of juist niet.
  3. Bepaal voordat je gaat shoppen alvast jouw budget. Aan de hand daarvan kan jouw adviseur bij Superkeukens jouw perfecte keuken voor je samenstellen, zonder dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.
  4. Bedenk alvast of je op gas wilt gaan koken of juist elektrisch. Het is dan handig om te weten of er al een gasaansluiting aanwezig is en of er bijvoorbeeld een extra groep moet worden aangelegd wanneer je keramisch of op inductie wil gaan koken.
  5. Doe alvast inspiratie op voordat je gaat shoppen. Dan weet je ongeveer wat voor keuken je wil: greeploos, modern, landelijk of juist tijdloos. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om jouw keuze te maken!
     

Advies op maat

Ben je klaar om jouw nieuwe keuken uit te gaan zoeken? Maak dan vandaag nog een afspraak met de keukenadviseur van Superkeukens! Met 42 vestigingen is er altijd een keukenzaak van Superkeukens bij je in de buurt. Jouw adviseur bekijkt samen met je de verschillende mogelijkheden en laat je in een 3D-programma zien hoe dat in jouw woning zou staan. Hij of zij geeft je ook meteen de juiste prijs – onderhandelen is dus niet nodig! Zien wij je snel bij Superkeukens?