Vijf keukentrends voor 2016

Zoekt u een nieuwe keuken, dan wilt u wel een keuken die voldoet aan de nieuwste trends. Met vernieuwende kleuren, moderne technieken en bijzondere elementen. Zo gaat de keuken geruime tijd mee en is deze toekomstbestendig. Superkeukens deelt graag enkele keukentrends met u.

Vijf keukentrends voor 2016

Trend 1: Natuurlijke kleuren

Er is steeds meer aandacht voor natuurlijk voedsel, zonder kleur- en smaakstoffen en andere onnatuurlijke toevoegingen. Back to basic, lijkt het motto te zijn. Deze trend ziet u onder andere terug in de uitstraling van de keuken. De keuken krijgt een natuurlijke look, omdat er gebruik is gemaakt van aardse natuurtinten. Denk bijvoorbeeld aan mosgroen, vergrijsd blauw en terra. Uiteraard ziet u ook nog keukens met hoogglans: deze zijn goed te combineren met de natuurlijke elementen van de keuken.
 

Trend 2: Zwevende kastdeuren

Heeft u een kleine keuken en wilt u deze groter laten lijken? Kies dan voor zwevende keukenkasten of zwevende kastdeuren! Deze hangen los van de grond en hierdoor lijkt uw keuken optisch groter. Uiteraard kunt u ook voor zwevende kasten kiezen wanneer u een ruime keuken heeft, want het zorgt voor een exclusieve uitstraling en u kunt de vloer onder de kasten gemakkelijk schoonhouden.
 

Trend 3: Loftkeuken

Heeft u een grote woonruimte, dan kunt u uw keuken plaatsen in het woongedeelte. Dit noemen we een loftkeuken of woonkeuken. Plaats de keuken in een hoek of maak gebruik van een lange muur, waar een rechte keuken tegenaan geplaatst wordt. U kunt de keuken natuurlijk ook in het midden van de loft plaatsen.
 

Trend 4: Bijzondere keukenachterwand

Een keukenachterwand hoeft niet enkel met tegels versierd te worden: u kunt er veel meer mee! Zo kunt u de keukenachterwand in een bijzondere kleur verven, u kunt er een bijzondere schildering op aanbrengen of u kunt hem stuken met betonciré. Ook kunt u kiezen voor een achterwand van glas of ander materiaal. De keuze is reuze!
 

Trend 5: Greeploze keuken

Voor wie houdt van een keuken met een strakke en moderne uitstraling: de greeploze keuken! Deze keukens hebben geen handgrepen of knoppen meer, want door nieuwe technieken als soft-motion of tip-on zijn keukengrepen overbodig geworden. Een greeploze keuken biedt volop voordelen, maar kent ook een nadeel: u raakt de deurtjes vaker aan, waardoor deze gevoeliger zijn voor vette vingers.
 

Keukens bij Superkeukens

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken: eentje die voldoet aan de nieuwste trends? Kom langs bij een Superkeukens-showroom bij u in de buurt! Bij Superkeukens vindt u een verscheidenheid aan keukens, geschikt voor iedere keukenstijl en voor ieder budget. Kom langs en vraag ons naar de mogelijkheden.