Vijf keukentrends voor 2016

Zoek je een nieuwe keuken, dan wil je wel een keuken die voldoet aan de nieuwste trends. Met vernieuwende kleuren, moderne technieken en bijzondere elementen. Zo gaat de keuken geruime tijd mee en is deze toekomstbestendig. Superkeukens deelt graag enkele keukentrends met je.

Trend 1: Natuurlijke kleuren

Er is steeds meer aandacht voor natuurlijk voedsel, zonder kleur- en smaakstoffen en andere onnatuurlijke toevoegingen. Back to basic, lijkt het motto te zijn. Deze trend zie je onder andere terug in de uitstraling van de keuken. De keuken krijgt een natuurlijke look, omdat er gebruik is gemaakt van aardse natuurtinten. Denk bijvoorbeeld aan mosgroen, vergrijsd blauw en terra. Uiteraard zie je ook nog keukens met hoogglans: deze zijn goed te combineren met de natuurlijke elementen van de keuken.
 

Trend 2: Zwevende kastdeuren

Heb je een kleine keuken en wil je deze groter laten lijken? Kies dan voor zwevende keukenkasten of zwevende kastdeuren! Deze hangen los van de grond en hierdoor lijkt jouw keuken optisch groter. Uiteraard kan je ook voor zwevende kasten kiezen wanneer je een ruime keuken hebt, want het zorgt voor een exclusieve uitstraling en je kan de vloer onder de kasten gemakkelijk schoonhouden.
 

Trend 3: Loftkeuken

Heb je een grote woonruimte, dan kan je jouw keuken plaatsen in het woongedeelte. Dit noemen we een loftkeuken of woonkeuken. Plaats de keuken in een hoek of maak gebruik van een lange muur, waar een rechte keuken tegenaan geplaatst wordt. Je kan de keuken natuurlijk ook in het midden van de loft plaatsen.
 

Trend 4: Bijzondere keukenachterwand

Een keukenachterwand hoeft niet enkel met tegels versierd te worden: je kan er veel meer mee! Zo kan je de keukenachterwand in een bijzondere kleur verven, je kan er een bijzondere schildering op aanbrengen of je kan hem stuken met betonciré. Ook kan je kiezen voor een achterwand van glas of ander materiaal. De keuze is reuze!
 

Trend 5: Greeploze keuken

Voor wie houdt van een keuken met een strakke en moderne uitstraling: de greeploze keuken! Deze keukens hebben geen handgrepen of knoppen meer, want door nieuwe technieken als soft-motion of tip-on zijn keukengrepen overbodig geworden. Een greeploze keuken biedt volop voordelen, maar kent ook een nadeel: je raakt de deurtjes vaker aan, waardoor deze gevoeliger zijn voor vette vingers.
 

Keukens bij Superkeukens

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken: eentje die voldoet aan de nieuwste trends? Kom langs bij een Superkeukens-showroom bij je in de buurt! Bij Superkeukens vind je een verscheidenheid aan keukens, geschikt voor iedere keukenstijl en voor ieder budget. Kom langs en vraag ons naar de mogelijkheden.