Vier vragen (en antwoorden) over een keukeneiland

Heb jij een ruime woning? Dan is een keukeneiland dé ideale toevoeging aan jouw nieuwe keuken! Maar daarbij is het wel belangrijk om op enkele dingen te letten. Bijvoorbeeld voor wat betreft de indeling. We beantwoorden vier vragen die jouw keuze gemakkelijker maken. 

1.    Komt er een eetbar in je keukeneiland?

Gezellig met z’n allen eten of ontbijten aan het keukeneiland is een droom van veel mensen. Maar daarvoor moet je eiland wel diep genoeg zijn om de beenruimte voor de eetkrukken kwijt te kunnen – of lang genoeg om een aparte eetbar te realiseren. Denk dus goed na over de ruimte die een eetbar inneemt. 

2.    Ga je ook koken of spoelen op je eiland? 

Een keukeneiland kan ‘gewoon’ een uitbreiding van je werkruimte zijn, met extra kastruimte om alles in je keuken handig in op te bergen. Maar je kunt er ook een kookeiland van maken, met een kookplaat, of een spoeleiland, met een wasbak en misschien zelfs de vaatwasser. Je kunt je keuken precies zo indelen als jij het wilt, maar houd er wel rekening mee dat je bijvoorbeeld ook waterleidingen, de afvoer en elektra naar het eiland moet leggen als je er meer mee wilt dan alleen extra werkoppervlak en opbergruimte creëren. 

3.    Wat voor afzuiging kies je? 

Als je gaat koken op je keukeneiland, kom je voor een extra keuze te staan: wat voor afzuiging wil je graag? Natuurlijk kun je kiezen voor een ‘ouderwetse’ afzuigkap. Die belemmert echter wel de zichtlijnen in de keuken en beperkt je soms in de mogelijkheden waar je jouw eiland kunt plaatsen. Onze tip is een inductiekookplaat met ingebouwde afzuiginstallatie. Dat zorgt voor een mooie, opgeruimde look in de keuken. 

4.    Heb je nog ruimte om te lopen?

Een kookeiland is fantastisch. Maar omdat je een element los in de ruimte van de keuken plaatst, is het extra belangrijk om na te denken over bijvoorbeeld de looproutes in de keuken: loop je niet tegen het eiland aan? En kan de vaatwasser nog gemakkelijk open als je aan het keukeneiland bezig bent? Met dit soort praktische zaken moet je bij het indelen van je keuken met keukeneiland rekening houden. 

Advies op maat bij Superkeukens

Je ziet: het indelen van jouw nieuwe keuken is een leuke puzzel. Zeker als er een keukeneiland in het spel is! Gelukkig sta je er niet alleen voor. Bij Superkeukens werken keukenadviseurs met verstand van zaken, die luisteren naar jouw wensen en die je helpen bij het indelen van jouw keukeneiland. Zo weet je zeker dat je een keuken hebt die niet alleen mooi is, maar ook praktisch. Ook jouw perfecte keuken ontwerpen? Maak een afspraak bij jouw dichtstbijzijnde Superkeukens-vestiging en ga aan de slag!