Verwennerij voor vader: Irish Coffee-taart

Het is bijna Vaderdag, dé dag om vader eens in het zonnetje te zetten! En wat is nou een betere manier om dat te doen dan met heerlijke Irish Coffee-taart? Eenvoudig te maken en superlekker om op te eten (onder het genot van een kopje Irish Coffee, natuurlijk).

Benodigdheden

  • 175 gram Cafe Noir koekjes
  • 100 gram boter (gesmolten)
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1,5 dl sterke koffie
  • 100 gram suiker
  • 3 eetlepels whisky
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram MonChou (zacht)
  • 2 dl vanillevla

Bereidingswijze 

Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een kleine springvorm van 20 centimeter doorsnee, waarvan de bodem is bekleed met bakpapier, en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem vervolgens een half uurtje in de koelkast. 

Week de gelatine enkele minuten in water, totdat de blaadjes soepel zijn, en knijp ze uit. Los ze op in de hete koffie en voeg daaraan 50 gram van de suiker op. Voeg de whiskey toe en laat het mengsel afkoelen. Klop vervolgens 1,5 dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig en klop daarna de MonChou glad met de mixer. Voeg de vanillevla toe en klop tot het mengsel helemaal glad is. Klop daarna het koffiemengsel erdoor, spatel de geslagen slagroom erdoor en verdeel de massa over de taartbodem. 

De taart moet drie uur opstijven in de koelkast, daarna kan je de rand van de springvorm voorzichtig verwijderen. Klop de rest van de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker en spuit toefjes op de taart. 

Eet smakelijk!