Verrassende gourmetrecepten

Gourmetten is lekker én gezellig! Zeker tijdens de feestdagen kruipen veel Nederlanders met het hele gezin om de kleine pannetjes voor een leuke en lekkere avond. Wil je eens wat anders maken dan een mini-slavinkje? Met deze recepten tover je heel bijzondere verrassingen uit jouw pannetje!

Vegetarische gevulde champignons

Ingrediënten

  • Middelgrote of grote champignons (schoongemaakt)
  • Brie
  • Oregano
  • Ananas

 
Bereidingswijze
Snijd het steeltje uit de champignons en vul ze met een stukje brie. Snijd de ananas fijn en verdeel deze over de brie. Bestrooi met wat oregano. Bak de champignons in een gourmetpannetjes in 5 tot 7 minuten gaar.

Toetje uit de gourmetpan

Ingrediënten

  • Peer of appel
  • Snuf kaneel
  • Bollen vanille-ijs
  • Speculaasjes (met amandel)

 
Bereidingswijze
Verkruimel de speculaasjes, bijvoorbeeld door ze in een zak te doen en met een deegroller fijn te slaan of te rollen. Snijd de peer of de appel in plakjes en vervolgens in stukjes en bestrooi met een beetje kaneel. Bak deze 3 minuten in een gourmetpannetje tot ze warm zijn. Serveer een bol ijs op een bord en schep de warme peer of appel erbij. Bestrooi met wat speculaaskruimels.