Vegan frikandelbroodjes voor de brugklas

De scholen beginnen binnenkort weer. Misschien heb jij dit jaar wel een brugklasser in huis. En wie brugklas zegt, zegt frikandelbroodjes! Met dit recept maak jij voor je brugwup heel gemakkelijk vegan frikandelbroodjes. En stiekem zijn ze voor jou ook een prima tussendoortje.

Ingrediënten voor 6 vegan frikandelbroodjes

  • 1 bakje vegan balletjes van Vegafit of Aldi (die lijken qua smaak veel op frikandellen)
  • 6 plakjes vegan bladerdeeg (bijvoorbeeld Koopmans origineel)
  • Curry
  • Beetje sojamelk 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Maak een kleine inkeping over het midden van het bladerdeeg, zonder er doorheen te snijden. Maak op één helft vervolgens kleine sneetjes waarbij je wél door het deeg snijdt. Smeer aan de kant zonder sneetjes wat curry, snijd de balletjes doormidden en leg ze op de curry. Vouw het frikandelbroodje dicht en maak de zijkant goed dicht met een vork. Probeer ook de uiteinden zoveel mogelijk dicht te maken. Smeer met een kwastje wat sojamelk over de frikandelbroodjes en laat ze 15 tot 25 minuten bakken in de oven, totdat ze goudbruin zijn. 

Meegeven in de broodtrommel en genieten maar!