Trakteer uw Valentijn op smakelijke koekjes

Nog eventjes en het is Valentijnsdag. Wilt u uw geliefde verrassen met een romantisch cadeau? Superkeukens deelt een recept voor heerlijke Valentijnskoekjes. De liefde van een man (of vrouw) gaat immers door de maag. 

Trakteer uw Valentijn op smakelijke koekjes

Valentijnsdag staat weer voor de deur. Wilt u uw geliefde trakteren op een romantisch cadeau? Kies eens niet voor een parfum, bos bloemen of Valentijnskaart, maar verras hem of haar met zelfgemaakte koekjes! 
 

Smakelijke, zoete Valentijnskoekjes

Superkeukens geeft u graag het recept voor de smakelijke, zoete Valentijnskoekjes. Het recept is afkomstig van receptenwebsite Allrecipes. Bak de koekjes en verpak ze in een feestelijk zakje. Schrijf er een begeleidend kaartje bij en geef de Valentijnskoekjes cadeau aan uw geliefde. Succes verzekerd! 
 

Ingrediënten voor 12 Valentijnskoekjes

  • 320 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel melk
  • 1 theelepel vanille-extract
     

Bereidingswijze

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de 250 gram boter in een kom en klop deze luchtig met een mixer. Voeg hierna alle overige ingrediënten toe. 
 

Stap 2:

Kneed het geheel tot een zijdeachtige deeg. Verdeel de deeg in twee gelijke delen en rol iedere helft uit tot een dikte van 6 millimeter. Gebruik hierbij zo min mogelijk bloem.
 

Stap 3:

Snij uit het deeg de koekjes, bijvoorbeeld met een hartvormige koeksteker. Bak de hartvormige koekjes 12 minuten op een ingevette bakplaat. Na het bakken zijn de koekjes bijna wit. Wilt u de koekjes versieren, dan kunt u hierbij gebruikmaken van glazuur, spikkels of suikerparels.