Tips voor het inrichten van uw bijkeuken

Een bijkeuken is reuzehandig, want hier kunt u van alles opbergen. Van de wasmachine en droger tot de boodschappen en de vuilnisbakken. Bekijk enkele tips voor het praktisch inrichten van uw bijkeuken. 
 

Tips voor het inrichten van uw bijkeuken

Beschikt u in uw woning over een extra ruimte naast de keuken? Dan bent u in het gelukkige bezit van een bijkeuken! De bijkeuken biedt extra ruimte voor opslag. Zo kunt u in uw bijkeuken de wasmachine en droger plaatsen, u kunt er uw was ophangen en u kunt er de strijk doen. In de bijkeuken kunt u echter nog veel meer producten opslaan, zoals dierenvoer en de wekelijkse boodschappen. Wilt u al uw afval scheiden, dan kunt u in de bijkeuken diverse afvalbakken plaatsen. Superkeukens deelt graag enkele handige tips hoe u uw bijkeuken praktisch inricht! 
 

Tip 1: Voorraad

De wekelijkse boodschappen die niet gekoeld hoeven te worden, kunt u zeer goed opslaan in de bijkeuken. Denk bijvoorbeeld aan voorraad flessen met drinken, bierkratten, houdbare etenswaren, schoonmaakartikelen, diervoeding en meer. 
 

Tip 2: Extra koelkast (en vriezer)

Heeft u in de keuken een koelkast staan, maar biedt deze niet voldoende ruimte aan alle spullen die gekoeld moet worden? Met name wanneer u een verjaardag, feestje of barbecue heeft, kunt u wel wat extra koelopslag gebruiken. Plaats in de bijkeuken een extra koelkast waarin u drankjes kunt koelen, zodat er tijdens feestjes altijd voldoende gekoeld drinken is! Uiteraard kunt u ook een extra vriezer in de bijkeuken plaatsen. 
 

Tip 3: Wasmachine en droger

De bijkeuken is de ideale plek voor het plaatsen van de wasmachine en droger. De bijkeuken biedt voldoende stopcontacten, een afvoer en goede ventilatie, dus er zijn volop mogelijkheden om de wasmachines en wasdrogers te plaatsen. Bovendien kunt u hier uw wasmiddelen, wasmanden, wasrek en strijkplank opbergen, zodat u alle wasattributen bij elkaar houdt. 
 

Tip 4: Vazen en potten

Hoeveel bloemenvazen, plantenpotten en plantenbakjes heeft u in de loop er jaren verzameld? Waarschijnlijk veel! Deze vazen en potten nemen veel ruimte in beslag, en waar kunt u deze beter opbergen dan in de bijkeuken? Bevestig planken tegen de muur en plaats hier de vazen en potten op. Heeft u een vaas nodig, dan kunt u deze gemakkelijk tevoorschijn halen.
 

Tip 5: Schoonmaakspullen

Waar laat u uw schoonmaakspullen, zoals de stofzuiger, kruimelzuiger, dweilwagen, emmers, teiltjes, huishoudtrapjes en schoonmaakmiddelen? In de bijkeuken kunt u alle schoonmaakartikelen bij elkaar plaatsen. Reserveer hier voldoende ruimte voor, want alles bij elkaar nemen de schoonmaakspullen veel plek in beslag. 
 

Tip 6: Afval scheiden

Er is steeds meer aandacht voor het scheiden én recyclen van afval. Wilt u uw afval goed scheiden, dan biedt de bijkeuken volop ruimte om verschillende afvalbakken te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan afsluitbare bakken voor plastic, papier, gft, restafval en glas. Deze bakken kunt u enkele keren per week legen in de betreffende vuilniscontainers. 
 

Superkeukens richt uw bijkeuken in!

Vindt u het zelfs met deze tips nog lastig om uw bijkeuken in te richten? Schakel de hulp in van Superkeukens! Superkeukens beschikt over het label Super+ bijkeukeninrichting. Met dit label kunnen wij uw bijkeuken op maat samenstellen. Breng een bezoek aan één van onze winkels en laat u voorlichten door onze keukenadviseurs. Zij laten u kennismaken met de verschillende mogelijkheden van bijkeukeninrichting.