Tips voor een open keuken

Een open keuken is heel praktisch. U kunt tijdens het koken gewoon blijven praten met uw huisgenoten en u hoeft nooit te hannesen met dichtgeslagen deuren als u koffie gaat uw gasten brengt of hapjes heeft gehaald! Wel is het goed om bij het samenstellen van uw open keuken op enkele zaken te letten. We zetten graag drie tips voor u op een rijtje. 

Tips voor een open keuken

Tip 1. Overweeg een kookeiland

Een kookeiland is een prachtige eyecatcher in uw ruimte. Bovendien is een eiland heel praktisch: u wint er een zee aan werkruimte mee, looplijnen worden korter en u kunt in het eiland ook apparatuur, zoals de oven en de kookplaat, integreren die u anders in de rechte optelling of de hoekopstelling tegen de muur zou plaatsen. Wél is een kookeiland wat exclusiever dan een hoekopstelling. Bij een eiland zijn immers alle vier de zijden van zowel de keukenmeubelen als het aanrechtblad afgewerkt. Dit ziet u terug in de prijs. 

Tip 2. Zorg dat u er warmpjes bij zit

U had er wellicht nog niet bij stilgestaan, maar in de keuken kan de temperatuur best snel oplopen wanneer de oven aanstaat, er pannen op het fornuis staan of de vaatwasser wordt geopend terwijl het programma net is afgelopen. Wanneer de thermostaat van uw (vloer)verwarming te dicht bij de keuken is geplaatst, zorgt dat ervoor dat de rest van de kamer niet meer wordt verwarmd. Houd daar dus rekening mee. Niet zozeer bij ontwerpen van uw open keuken, maar wel bij het inrichten van uw woonruimte. 

Tip 3. Zorg voor goede afzuiging

Heerlijk, zo’n stoofschotel die de hele zondagmiddag zachtjes staat te pruttelen op het vuur. Maar soms wilt u juist niet dat kookluchtjes het woongedeelte bereiken. Een goede afzuiging is dus, zeker in een open keuken, onmisbaar. Gelukkig zijn er tegenwoordig designafzuigkappen. Liever helemaal geen afzuigkap boven uw hoofd? Er bestaan kookplaten met ingebouwde afzuiging!

Uw open keuken ontwerpen

Wilt u inspiratie en advies voor uw open keuken? Kom naar Superkeukens en ontdek alle mogelijkheden. Uw keukenadviseur helpt u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw perfecte open keuken.