Tips voor een open keuken

Een open keuken is heel praktisch. Je kan tijdens het koken gewoon blijven praten met jouw huisgenoten en je hoeft nooit te hannesen met dichtgeslagen deuren. Wel is het goed om bij het samenstellen van jouw open keuken op enkele zaken te letten. We zetten graag drie tips voor je op een rijtje.

Tip 1. Overweeg een kookeiland

Een kookeiland is een prachtige eyecatcher in jouw ruimte. Bovendien is een eiland heel praktisch: je wint er een zee aan werkruimte mee, looplijnen worden korter en je kan in het eiland ook apparatuur, zoals de oven en de kookplaat, integreren die je anders in de rechte optelling of de hoekopstelling tegen de muur zou plaatsen. Wél is een kookeiland wat exclusiever dan een hoekopstelling. Bij een eiland zijn immers alle vier de zijden van zowel de keukenmeubelen als het aanrechtblad afgewerkt. Dit zie je terug in de prijs. 

Tip 2. Zorg dat je er warmpjes bij zit

Je had er wellicht nog niet bij stilgestaan, maar in de keuken kan de temperatuur best snel oplopen wanneer de oven aanstaat, er pannen op het fornuis staan of de vaatwasser wordt geopend terwijl het programma net is afgelopen. Wanneer de thermostaat van jouw (vloer)verwarming te dicht bij de keuken is geplaatst, zorgt dat ervoor dat de rest van de kamer niet meer wordt verwarmd. Houd daar dus rekening mee. Niet zozeer bij ontwerpen van jouw open keuken, maar wel bij het inrichten van jouw woonruimte. 

Tip 3. Zorg voor goede afzuiging

Heerlijk, zo’n stoofschotel die de hele zondagmiddag zachtjes staat te pruttelen op het vuur. Maar soms wil je juist niet dat kookluchtjes het woongedeelte bereiken. Een goede afzuiging is dus, zeker in een open keuken, onmisbaar. Gelukkig zijn er tegenwoordig designafzuigkappen. Liever helemaal geen afzuigkap boven jouw hoofd? Er bestaan kookplaten met ingebouwde afzuiging!

Uw open keuken ontwerpen

Wil je inspiratie en advies voor jouw open keuken? Kom naar Superkeukens en ontdek alle mogelijkheden. Jouw keukenadviseur helpt je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw perfecte open keuken.