Tip van Superkeukens: groenten op de barbecue

Wil je in de nazomer genieten van een heerlijke barbecue? Pak de barbecue erbij en stook het vuurtje op. Superkeukens deelt hier enkele recepten van groenten op de barbecue!

Het is eind augustus, en dat betekent dat de warme zomer op z’n einde begint te lopen. Een zomer waarin we veel mogelijkheden hebben gekregen om de barbecue aan te steken en te genieten van al het lekkere eten. Maar niet getreurd, ook in de nazomer kan je prima barbecueën. We hebben enkele recepten voor je klaarstaan die nét wat anders zijn dan je normaal gewend bent van de barbecue, maar zeker niet minder lekker. Het zijn namelijk vegetarische gerechten die volledig bestaan uit groenten. Wij zijn enthousiast!
 

Gevulde portobello’s 

Champignons? Lekker! Champignons van de barbecue? Nog lekkerder! En omdat deze portobello’s gevuld zijn, zijn ze ook nog eens vullend. 

Allereerst bestrijk je de portobello’s met olie en bestrooi je ze met wat zout en peper. Rasp een halve theelepel van de limoenschil, prak dit samen met enkele tijmblaadjes door 100 gram witte kaas. Verdeel dit mengsel over de open onderkant van de portobello’s en leg ze met het hoedje naar beneden voor 7 tot 10 minuten op de barbecue. Super easy!
 

Gegrilde maiskolven met chipotleboter

Een heerlijke klassieker: maïskolven van de barbecue. Deze versie met chipotleboter zorgt voor een lekkere twist en moet je dus proeven!

Kook de maïskolven eerst 5 minuten op het fornuis. Wanneer de kolven goed zijn uitgelekt, kunnen ze voor 6 minuten op de barbecue. Keer ze regelmatig om. Om de chipotleboter te maken, doe je 100 gram ongezouten boter in een kom en meng je 1 eetlepel chipotlesaus erdoor. Snijd 5 gram verse koriander fijn en roer dit erdoor. Wanneer de maïskolven klaar zijn, bestrijk je ze met de chipotleboter en wentel je ze even door 50 gram geraspte kaas. Klaar!
 

Bietenburgers 

Ben je het basic broodje hamburger van de barbecue zat? Dat begrijpen wij wel. een hamburger is super lekker, maar we zijn ook wel toe aan iets nieuws. Daarom presenteren wij jullie de bietenburger! 

Snijd 2 uien in ringen en bestrijk deze net als de 350 gram asperges met olie. Grill beide groenten voor circa 8 minuten op de barbecue. Nu kan de bietenburger voor circa 6 minuten op de barbecue. Keer alles wat op de barbecue ligt regelmatig om. Wanneer de asperges, uien en bietenburger liggen te garen, kan je de witte bakkersbollen opensnijden. Grill deze ieder 30 seconden op de snijkant. Als alles van de barbecue is, kan je beginnen met het opmaken van je broodje. Bestrijk de onderste helft met pompoenhummus, doe er daarna wat rucola op, gevolgd door de bietenburger, de ui en de asperges. De bietenburger is ready to eat!