Sinterklaastip: maak je eigen marsepein

Sinterklaasje, bonne, bonne, bonne! Het is bijna Pakjesavond. Wil jij tijdens dit gezellige avondje heerlijk, zelfgemaakt snoepgoed op tafel zetten? Bekijk dan het recept voor marsepein en duik de keuken in! 

Ingrediënten 

•    250 gram gepelde amandelen of amandelmeel
•    250 gram poedersuiker
•    40 tot 45 gram eiwit
•    Fijn geraspte schil van 1 citroen
•    1 theelepel oranjebloesemwater of rozenwater
•    Cacao voor een bruine kleur of voedingskleurstof voor andere kleuren

Bereidingswijze

•    Stap 1: 
Zeef de poedersuiker. Maal de amandelen samen met de poedersuiker tot een fijn meel. Zeef dit mengsel vervolgens met een fijne zeef. 

•    Stap 2:
Voeg eiwit en de geraspte citroenschil toe en kneed alles goed door elkaar. Zo ontstaat er een bal met marsepein. 

•    Stap 3:
Wikkel de marsepeinbal in huishoudfolie en zet het in de koelkast. Laat het een nacht lang in de koelkast rusten. 

•    Stap 4:
Haal het daarna uit de koelkast en maak de allermooiste figuren met de marsepein. Hierbij kan je gebruikmaken van verschillende kleuren, gemaakt met cacao of voedingskleurstof. Heb je inspiratie nodig voor het maken van marsepeinfiguren? Neem een kijkje op Pinterest: voorbeelden genoeg!

Bron: Weekend Bakery