Recept voor zoervleisj (zuurvlees)

Alaaf! Het is weer bijna Carnaval en in Limburg eten ze dan zoervleisj (zuurvlees). Superkeukens deelt een recept zodat ook u dit heerlijke Limburgse streekgerecht kunt maken! Bekijk het recept hier en ga aan de slag.
 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 milliliter rode wijnazijn
  • 3 gedroogde laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 750 gram runderlappen
  • 3 uien
  • 30 gram boter (margarine)
  • 4 plakken ontbijtkoek
  • 3 eetlepels appelstroop
  • Snufje peper en zout


Bereidingswijze

Stap 1:

Meng de rode wijnazijn, laurierblaadjes, kruidnagels, peper en zout (snufje) en water tot een marinade. Snijd het vlees en leg deze in de marinade. Zet de kom met marinade en vlees in de koelkast (afgedekt). 
 

Stap 2:

Haal de kom na 24 uur weer uit de koelkast en haal het vlees uit de marinade. Laat het vlees uitlekken en dep het droog. Gooi de marinade niet weg, maar bewaar het. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. 
 

Stap 3:

Verhit een derde van het boter in een braadpan. Bak het vlees in drie minuten tijd en voeg de resterende marinade toe. Verhit de rest van het boter in een koekenpan en bak de uien lichtbruin. Voeg de uien vervolgens bij het vlees-marinademengsel. Laat het geheel twee uur op laag vuur sudderen (met de deksel op de pan). Schep regelmatig het schuim eraf. 
 

Stap 4:

Verkruimel de ontbijtkoek en voeg deze toe aan het vlees-ui-marinademengsel. Roer het geheel door, zodat de ontbijtkoek wordt opgenomen en zich tot een saus vormt. Voeg de stroop toe. Proef het geheel, en eventueel kan je nog wat extra stroop en wat peper en zout toevoegen. 

Bron: Albert Heijn